Изхвърлят Канибала за 2 години (ОБЗОР)

Изхвърлят Канибала за 2 години (ОБЗОР) | StandartNews.com

167 души прибират пари от букмейкъри, че Суарес ще захапе съперник

Луис Суарес може да бъде изхвърлен от футбола за 24 мача или 2 години. Днес сутринта от ФИФА обявиха, че са открили наказателна процедура срещу нападателя. До края работния ден Уругвай трябваше да представи доказателства в защита на футболиста. От световната централа ще се произнесат преди събота, когато Уругвай играе осминафинал с Колумбия. Суарес "блесна" в края на мача с Италия (1:0), когато ухапа Джорджо Киелини по рамото. Съдията Марко Родригес от Мексико не видя нищо. "Такива неща се случват в наказателното поле. Имаше контакт между нас и аз получих удар в окото", обяви след мача Канибала, цитиран от football-italia.net. Потърпевшият Киелини обаче изригна: "Суарес е измамник, но ФИФА му позволява, защото иска големите футболисти да играят на световното. Това е срам за Суарес и ФИФА. Днес мачът бе решен от съдията. Изгонването на Маркизио и спестения червен картон на Суарес решиха този мач". Луис беше защитен от съотборника си Диего Лугано. "Белегът на Киелини е стар и това е ясно на всички. Той е голям интригант, лош човек и ревльо. Ако си мъж, ще приемеш загубата и ще признаеш собствените си грешки, а няма да търсиш причината на друго място", обяви катинатът на "урусите". "Има явна омраза към Суарес", включи се и треньорът Оскар Табарес.

Закачка между Суарес и Киелини имаше и преди година, отново в Бразили на Купата на Конфедерациите. "Глобо" дори извади снимка, на която угурваецът се е озъбил зад гърба на Киелини готов да го захапе.

Колкото до канибалските наклоности на Луис, само преди 14 месеца той ухапа Бранислав Иванович от "Челси" по ръката. Тогава отново не беше санкционаран от съдията, но после отнесе наказание от 10 мача. Още като играч на "Аякс" той заръфа Отман Бакал от ПСВ и почива 7 срещи.

Има и доволни от постъпката на Суарес в мача с Италия. Норвежец спечели близо 1000 долара на тото. Общо 167 души са изкарали пари, като са заложили, че Суарес ще ухапе някого при коеициент 175. Интересното е, че скандинавски букмейкър е предложил опцията едва в 35-ата минута на мача.

Ивендър: Всичко става за ядене

Всяка част от тялото става за ядене, пошегува се Ивендър Холифийлд. Той знае какво да се ухапят, след като Тайсън откъсна парчета от ушите му със зъби. "Нормално е малките деца да хапят. Суарес луд? Според мен не, няма нужда да е такъв, за да направи подобно нещо. Той бе един разочарован спортист, който не знаеше какво да прави. Сигурен съм, че се срамува", каза още боксьорът. Тайсън не даде коментар, въпреки че стотици настояваха за това на страницата му в "Туитър".

Италия остана без треньор и шефове

Съперникът ни в квалификациите за Евро 2016 Италия е на командно дишане след отпадането от световното. "Скуадра адзура" остана без селекционер. "Не искам да ме обвиняват, че харча напразно парите на данъкоплатците", отсече Чезаре Прандели по повод обвиненията на вестник "Либеро" и хвърли оставка. Шефът на федерацията Джанкарло Абете го последва. Вицето и отговорник на националните отбор Диметрио Албертини също си си тръгва. Той ще спасява "Милан". "Прандели обърка състава! Паднахме от страна, чийто президент взема 1500 евро заплата", така пресата захапа Чезаре за сбогом.

Търси се "Мистър Х", който да спаси футбола, обявиха медиите. В момента горещият картоф е в ръцете на Андреа Броди и Карло Тавекио. Първият е шеф на Серия Б, а вторият на аматьорския футбол. Шефът на Олимпийският комитет, който също ще има думата - Джовани Малаго обяви, че е нормално да има оставки. "В такъв момент трябва да има лична отговорност. Не трябва обаче да нападаме Балотели, играха и други", отсече той и обяви, че смъртта на Чиро Еспозито е по-голяма трагедия от тази в Бразилия. Фенът на "Наполи" издъхна от раните си, нанесени му по време на финала за купата на Италия. Вариантите за нов треньор според пресата са ясни: Манчили или Алегри. "Спалети също е възможност, но все още не е скъсал със "Зенит"", коментира "Тутоспорт". Феновете пък си поискаха Карло Анчелоти, който направи "Реал" №1 в Европа.

Единствената добра новина бе за тези, които са заложили пари за Италия в "Пади Пауър". Букмейкърската къща обяви, че ще им върне залозите, защото "адзурите" са били ощетени от съдията.

Хаос в Монтевидео, задържаха 50 души

По странен начин решиха да празнуват уругвайците победата на "селесте". Радоста им премина в агресия. Над 1000 души се изсипаха на бул. "18 юли". Няколко запалянковци се сбиха помежду си след спор около националния отбор. Полицията се опита да ги разтърве, но си вкара беля. "Какво правите тук, сводници!", крещяха феновете и започнаха да замерят с камъни униформените. Наложи се да влезе в сила Националната гвардия, която разпръсна тълпата с гумени куршуми. Ранени са двама полицаи, чиито глави бяха разбити. В мелето пострада жена, която се прибирала към дома си. Кракът й бил разрязан от хвърлена по нея бутилка. Витрините на доста магазини бяха счупени. По-умните продавачи затвориха врати и спуснаха железни кепенци далеч преди началото на мача. Сблъсъци имаше и в Салто, където полицията вдигна ръце и привика на помощ войската. Местните болници пък обяви, че не могат да приемат повече ранени. "Отличен успех. Имаме традиция във футбола, която идва от дълбините на историята и задължава всеки, който носи синята фланелка. Може да сме малка страна, но сме големи във футбола. Селекционерът ни разбира играта и умее да комадва хора", обяви президентът Хосе Мухика.

Бразилски атакуваха Хари

с предложения за брак по време на мача с Коста Рика (0:0). Принцът не се появи нито веднъж пред екраните. Той бе пазен от 48 души, а заради него затвориха четири булеварда. Нещата се повториха и днес, когато той посети бъдещата база на английските спортисти по време на Олимпиадата в Рио. Принц Хари обаче бе засенчен от агитката. Тя отказа да напусне стадион "Минейрао" в Бело Оризонте. Наложи се запалянковците да бъдат изритани от спецчастите. По-късно един от тях се озова в болница, след като бе помлян от скутер на улицата. Бразилски ултраси пък задръстиха форум с купища снимки на "наказани" английски флагове.

Скандали

Измийте си ръцете с друг

скочи Марио Балотели. "Аз съм на 23 години и избрах да съм италианец. Направих го, защото съм роден в Италия. Винаги съм живял в тази страна. Исках да се представя добре на световното. Ядосан съм и разочарован. Но сега какво? Какъв ви е проблемът? Не можете да ме обвините? Марио даде всичко от себе си. Имам чиста съвест и гледам напред. Търсете си някой друг. Но ще кажете, че не съм италианец. Африканците никога не биха нападнали свой брат! За това ние, негрите, както ни наричате, сме на светлинни години от вас. Срам за този, който не може да вкара гол по един или друг начин. Това е италианският начин на живот! Истината!", изля душата си Марио.

"Старците" теглихме каруцата

ядоса се Джиджи Буфон. "Отпадането е тъжно за нас като футбол, отбор, отделни играчи и нация. Това е провал и е безполезно да го отричаме. Не знам къде са проблемите. Често чувах, че Пирло е стар, Буфон е стар, Де Роси е стар, Бардзали, но ние бяхме на първия ред в битките. На терена се вижда кой какво прави. Там се вижда кой може и кой не. Реалността е такава. Отборът не можа да вкара гол в последните 2 мача, създаде малко положения и заслужено е аут", каза още вратарят, визирайки Балотели и останалите младоци.

Не ни трябват фигури и цифри

подкрепи Джиджи Буфон и Даниеле де Роси. "Не трябва да търсим извинения, макар че имаше неща, които повлияха на мача с Уругвай. Трябва обаче да запомним какво се случи и да се заложи на истински мъже! Подкрепям Буфон, има хора, които не помагат. Зад него съм, не защото ме слага в "старата" гвардия, но ние олицетворяваме духа и лицето на Италия. Който няма такава страст - да си стои у дома", категоричен бе халфът на "Рома".

Големият отбор е от личности

заяви президентът на "Лацио" Клаудио Лотито. "Младите няма как да станат такива, липсва им опит. Съжалявам за провала. Сега нещата изглеждат като риалити шоу, но явно Буфон има основание за атаката", допълни той. "Защо все критикуват Марио Балотели? Той е единственият ни нападател с гол. Другите какво направиха", скочи Адриано Галиани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай