Иван Марков спечели сребро на Европейското в Тирана

В Тирана дават обяд на щангистите

Иван Марков спечели сребро на Европейското в Тирана  | StandartNews.com

Тирана. Посолството ни в Тирана покани на обяд щангистите ни. Националите се радваха на подкрепата на нашата мисия в Албания през цялото време на европейското първенство по вдигане на тежести. Късно вечерта в петък Иван Марков спечели втория медал за България при мъжете от континенталния шампионат. В кат. до 85 кг бургазлията завърши с двубой от 375 кг след 170 кг в изхвърлянето и 205 в изтласкването. Постижението му осигури сребърните медали и в двете движения.

Титлата взе Апти Аухадов с общо 388 кг, който е и олимпийски вицешампион. Руснакът изтласка 215 кг - тежест, която е само с два килограма под европейския рекорд на Златан Ванев и с три под световния рекорд. Бронзовият медалист Раули Цирикидзе от Грузия завърши с двубой от 370 килограма.

На трибуните бе и посланикът ни Димитър Арнаудов. "Иван прегоря. Беше много добре подготвен и го е яд, че не успя за златото. Липсва му най-вече опит и вътрешна конкуренция. Но ние показахме зъби и отново ще се съобразяват с нас. Можем да си пишем пет плюс за представянето", сподели пред "Стандарт" генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков.

24-годишният Марков тренира за спортен клуб "Георги Марков". Негов личен наставник е брат му Георги Марков.
Васил Господинов завърши четвърти в група Б на 105-килограмовите с двубой от 355 кг. Израсналият в Асеновград щангист бе последният ни представител на европейския подиум в Тирана. Очертава се българите да завършат втори в отборното класиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай