Италия надви Холандия, слаба Испания се даде на Франция

Италия надви Холандия, слаба Испания се даде на Франция | StandartNews.com

Бари. Националният отбор по футбол на Италия надви Холандия с 2:0 в контролна среща на стадио "Сан Никола" в Бари. Попаденията за "адзурите" отбелязаха Чиро Имобиле в 3-ата минута и Даниеле Де Роси в 10-ата от бялата точка. Дузпата бе отсъдена за нарушение на централния защитник Мартинс Инди, който си изработи директен червен картон.

Това бе първи успех за дебютиращия начело на Италия наставник Антонио Конте. Първият му официален мач е на 9 септември като гост на Норвегия. В същия ден България гостува на Азербайждан, а Хърватия приема Малта в третия мач от групата. По-рано днес, също в контрола, хърватите спечелиха домакинството си на Кипър с 2:0. И двата гола бяха дело на Марио Манджукич. Малта пък загуби гостуването си на Словакия с 0:1.

Париж. В друг голям европейски сблъсък Франция тотално надигра Испания и заслужено победи с 1:0. В испанската врата се разписа новият нападател на Челси Лоик Реми, който вкара  в 73-ата минута на срещата, играна на "Стад де Франс" в Париж. "Петлите" побеждават за своя испански съперник за първи път от щест мача насам. 

Швеция пък надигра Естония с 2:0, като и двата гола вкара звездата на тима Златан Ибрахимович в 3-ата и 24-ата минута. Таранът вече има 50 гола в националния отбор и е едноличен лидер в голмайсторската листа на шведите за всички времена. 

В друга контрола Белгия надви Австралия с 2:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай