Историческа точка за Станимир Стоилов и "Астана" в ШЛ

Историческа точка за Станимир Стоилов и "Астана" в ШЛ | StandartNews.com

Станимир Стоилов и воденият от него "Астана" стигнаха до историческа първа точка в Шампионската лига. В мач от Група С тимът на българския спец завърши 2:2 срещу "Галатасарай" в Казахстан.

Домакинството бе първо за "Астана" в групите на най-силния клубен турнир в света, а точката е първа както в историята на отбора, така и в кариерата на Мъри, който с "Левски" преди години записа само поражения.

Двубоят тази вечер се разви изключително драматично за казахстанците. Първо в 31-ата минута Билал Киса откри резултата в полза на гостите от Турция. В 78-ата минута Хакан Балта си вкара автогол за 1:1. Автогол този път във врата на домакините изведе "Галатасарай" отново напред - в 86-ата минута Ненад Ерич заби топката в собствената си мрежа. В крайна сметка в 89-ата Каняс отново изравни.

В първия кръг от потока "Астана" загуби с 0:2 гостуването си на "Бенфика", а "Галатасарай" падна от "Атлетико" в Мадрид със същия резултат.

По-късно тази вечер испанците приемат португалския тим. 

В класирането преди втория мач днес води "Атлетико" М с 3 точки, колкото има и "Бенфика, "Астана" е на 3-а позиция с 1 точка, следван от "Галатасарай". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай