Истерия в Германия по сина на Шумахер

Истерия в Германия по сина на Шумахер | StandartNews.com

Мик Шумахер е само на 16 години и няма никакъв опит зад гърба си, но вече е голяма звезда. Синът на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер започна предсезонни тестове за дебюта си в автомобилния спорт. Той завъртя първите обиколки за тима си "Ван Амерсфорт" на пистата в Ошерслебен. Негов съотборник е Харисън Нюи - синът на дизайнера на "Ред Бул" във Формула 1 Ейдриън Нюи.

На тренировката присъстваха над 100 журналисти, фотографи и оператори. "Медийният интерес към Формула 4 да се увеличи двойно", пише "Билд". На тестовете бе и агентът на семейството Сабине Кем, която не позволи на репортерите да говорят с младия пилот. "Няма да поставяме високо летвата. Целта е той да събира опит. В момента Мик има нужда от спокойствие, за да покаже най-доброто от себе си", каза Кем.

Представители на германската федерация по автомобилен спорт призоваха да не се създава истерия около него. Те увериха, че Шумахер-младши няма да получи никакви привилегии заради баща си. Мик ще дебютира официално в първото състезание за сезона на пистата в Ошерслебен на 24 април. Както е известно, наследникът на Шуми се състезава с моминската фамилия на майка си Корино - Беч.

През септември той стана световен вицешампион по картинг в клас KF Junior. Според "Билд" и "Ди Велт" огромният интерес към него се дължи и на факта, че баща му вече година и половина е в тежко състояние след инцидент по време на ски ваканция във Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай