Илко Русев е новият изпълнителен директор на Берое

Илко Русев е новият изпълнителен директор на Берое | StandartNews.com

Стара Загора. Заради избора му като член на Българския енергиен холдинг досегашният изпълнителен директор и шеф на директорския борд на ПФК Берое Боян Боев бе освободен, а неговият пост зае Илко Русев, които и досега бе член на управата.

40-годишният Русев е началник на една от дирекциите в ТЕЦ «Марица-изток», мажоритарен собственик на старозагорския клуб. Тази рокада в управата на Берое засили страховете на феновете, че може да има промяна в собствеността на клуба. Още повече, че и шефът на най-голямата ни топлоцентрала Георги Христозов бе избран в ръководството на БЕХ. "Навремето двамата с Боев рапортуваха пред Бойко Борисов и спасиха закъсалия Берое, сега новите управници като нищо ще ги принудят да се отърват от него", безпокоят се феновете. В града се заговори, че от ТЕЦ-а трескаво търсели купувач, дори разговаряли с няколко мастити старозагорски бизнесмени.

"Преди два дни имахме среша с бившия вече шеф на клуба Боян Боев и той ни увери, че няма да има промяна в собствеността, дори планирахме мерки за още по-добро взаимодействие между ръководството и феновете", заяви в сряда председателят на фенклуба на зелено-белите Александър Мечев.

Той припомни, че топлоцентралата има 10-годишен концесионен договор с общината за стопанисване на целия комплекс. Освен това е инвестирала много пари в осветлението, в новото модерно покритие на терена, в ремонта на козирката и едва ли ще се откаже лесно от собствеността на Берое.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай