Вторник,

Илиана Раева: Спортният министър поиска да ми се извини като мъж

От: Редакция -
3398
Илиана Раева: Спортният министър поиска да ми се извини като мъж
A
A
A

Скандалът между спортния министър министър Радостин Василев и президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е на път да бъде потушен.

Василев е звъннал на Раева и поискал да ѝ се извини, съобщи тя в профила си във фейсбук:

"Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика.

Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и “златните ни момичета”.

Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата. Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет.

Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство", написа председателката на федерацията по-художествена гимнастика.

Междувременно и Василев използва профила си във фейсбук, за да направи уточнение:

"Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, явно днес, се е получило недоразумение.

Вероятно емоционално недоразумение. Затова ще бъда безпределно ясен.

Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени.

Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт", написа спортният министър.

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com