Идва нова драма за Ювентус! Лоши прогнози

Свързани са с нови санкции за Старата госпожа

Идва нова драма за Ювентус! Лоши прогнози | StandartNews.com

Отново настава драматична ситуация с един от европейските грандове.

Най-лошите страхове се завръщат за Ювентус, както съобщава La Gazzetta dello Sport. Клубът ще бъде санкциониран от съда на FIGC в следващите няколко часа. Известният скандал с капиталовите печалби отново е надвиснал над борда на директорите и може да доведе до отнемане на точки в таблицата на Серия А.

В апелативният съд присъдата, постановена на 20 януари, може да претърпи промени.„Многократно умишлено променяне на счетоводни записи поради многобройни капиталови печалби, чиито стойности са фиктивни“ , е това, в което са обвинени старият борд на директорите, председателстван от Андреа Аниели, и семейството, което от няколко десетилетия е начело на гиганта от Пиемонт.

Информацията, предоставена от Gazzetta, не говори за санкция от 15 точки за бианконерите, а по-скоро за сценарий, при който ще бъдат отнети девет точки, ще бъдат присъдени и глоби. А УЕФА ще си запази правото да изхвърли клуба от Шампионската лига през следващия сезон, пише "Труд".

Новината потвърждава, че само при повече от уникален сценарий Ювентус може да избегне нова вълна от санкции за случая с капиталовите печалби, който беляза толкова много италианския гигант. За момента възпитаниците на Масимилиано Алегри са втори в класирането след Наполи и с общо 66 точки, които могат да станат 57 при санкция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай