Идва голяма сделка в родния футбол! Колко пари прибира Левски

В крайна сметка Лудогорец ще вземе Сундберг

Идва голяма сделка в родния футбол! Колко пари прибира Левски | StandartNews.com

Една голяма сделка в родния футбол е на финалната права - Левски ще продаде Ноа Сонко Сундберг на Лудогорец!

Вестник "Мач Телеграф" пише в днешния си брой, че двата клуба са изгладили големите си финансови различия около цената на гамбиеца и се очаква до средата на седмицата сделката да бъде финализирана.

Левски и Лудогорец водят преговори за бранителя от около 10 дни, а първоначално "сините" бяха твърдо против да продадат новия си капитан в Разград, защото офертата на "орлите" им се видя малка.

От "Герена" разкриха, че след дълги преговори в касата на клуба ще влязат над 500 000 евро за Сонко. Това си е трансферен удар за "сините", защото договорът на играча изтича в края на сезона, а той ясно е заявил пред шефовете, че няма намерение да го подновява. С други думи сега Левски ще получи солидна сума от продажбата на Сундберг, а другата опция беше той да напусне "Герена" като свободен агент в края на сезона.

27-годишният защитник не игра за Левски срещу Ботев Пловдив в събота. Той остана на пейката при победата с 3:1 на “Колежа”.

След мача старши треньорът на Левски Николай Костов обяви по темата: „Сундберг е с хронична травма и не е възстановен". Истината обаче е, че Сундберг не е взел участие в мача именно заради предстоящия му трансфер в Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай