И Марадона атакува президентския пост на ФИФА

И Марадона атакува президентския пост на ФИФА | StandartNews.com

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона потвърди намеренията си да се кандидатира за президент на ФИФА. Считаният от много аржентинци за най-добър играч в историята на играта е споделил информацията пред уругвайския журналист Виктор Уго Моралес, докато е бил на посещение при болния си баща.

"Аз се кандидатирам, са думите, които добавяме към името на Диего Марадона. Така ми отговори той, когато се консултирахме за евентуалното ми издигане за поста президент на централата", пише Моралес в своя Туитър.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро изрази мнение, че футболната икона на Аржентина има всички шансове да бъде избран за поста.

След смъртта на баща си самият Марадона се обърна към своите привърженици с кратко видео. "Никой не знае какво чувствам след смъртта на баща ми. Не съм депресиран. Не съм ядосан на аржентинците или на света. Просто нося тъгата на син, който е благодарен на своя баща. Искам да кажа на всички аржентинци, че съм силен и твърд и имам огромна подкрепа. Когато се върна, ще се върна за всичко. Ще се върна на работа, ще се върна в борбата за ФИФА и най-вече ще се върна при моето семейство, което страда заедно с мен. Не изпитвам реваншистки настроения. Искам да направя промени. Стига корупция, стига варварщина", каза Марадона.

Дон Диего е един от най-заклетите критици на сегашния ръководител на централата Сеп Блатер. Негови конкуренти за поста ще бъдат други две легенди на световния футбол - Зико и Мишел Платини, който днес официално заяви своята кандидатура. В надпреварата ще се впусне и Муса Билити, управляващ футболната федерация на Либерия. Изборите ще се проведат през февруари 2016.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай