Неделя,

И футболен шок! Какво реши съдът за БФС

От: Владислав КОЛЕВ -
1394
И футболен шок! Какво реши съдът за БФС
A
A
A

Софийският градски съд е ужважил напълно исковата молба на ФК Балкан(Варвара) от 5-ти ноември, 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния конгрес на БФС, провел се на 12-ти октомври, миналата година, научи "Марица".

От „Балкан“ сезираха съда не само за нарушенията на устава и закона, а и заради възпрепятстването на делегата на клуба Георги Градев да участва в конгреса. Отменените решения касаят одобряване на доклада за изключване и прекратяване на членство на клубове, прекратяване на мандат и освобождаване на президента и Изпълнителния комитет на БФС, тези за избор на Борислав Михайлов за нов президент на централата, за избор на членове на нов Изпълнителен комитет, както и за прием на нови членове.

Със същото си решение съдът осъжда БФС да заплати на ФК Балкан(Варвара) всички разноски по делото, възлизащи на 3812 лв. за държавна такса, експертиза и адвокатско възнаграждение. Решението на СГС подлежи на обжалване пред въззивната инстанция - Софийски апелативен съд в двуседмичен срок. 

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Съд Бфс

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички