Хьонес влиза в килията на Хитлер

Ули ще пере дрехи и готви по 8 часа на ден

Хьонес влиза в килията на Хитлер | StandartNews.com

Мюнхен. Ули Хьонес твърдо влиза зад решетките! Шефът на "Байерн" отказа да обжалва обявената в четвъртък присъда от 3 години и половина затвор за укриване на 3,5 млн. евро данъци.

 

Днес в 11,05 българско време Хьонес обяви решението си чрез официалния сайт на баварците. По време на процеса, който се водеше от началото на седмицата, стана ясно, че Ули има недекларирана сметка в швейцарска банка.

 

"След разговори с моето семейство реших да приема решението на местния съд в Мюнхен относно моя данъчен въпрос. Инструктирах адвокатите ми да не подават жалба", написа Хьонес. "Това отговаря на моите разбирания за благоприличие, държание и лична отговорност. Укриването на данъци бе грешката на живота ми. Ще си нося последствията", сподели Хьонес. Той разкри, че незабавно се оттегля от поста си като шеф на баварците.

 

"Освен това с незабавно действие напускам постовете на президент на "Байерн" и на Надзорния съвет на клуба. Искам по този начин да избегна щети за моя отбор. Той е работата на живота ми и винаги ще остане. Докато съм жив, ще остана свързан с този велик клуб и неговите хора по други начини", допълни Хьонес.

 

Все още не е ясно кога точно Хьонес ще влезе в затвора. Очаква се това да стане до седмица. В. "Билд" разкри и кой ще е най-вероятният зандан, в който Хьонес ще излежи присъдата си. Това е "Ландсберг", който се намира на около 50 км от Мюнхен. В момента в него има 565-ма затворници. Интересното е, че в него е лежал Адолф Хитлер. Фюрера е бил там през 1924 г. в продължение на 264 дни по обвинение в държавна измяна. Интересното е, че в килията си Хитлер е имал всякакви удобства по това време, като отделна тоалетна, баня и дори е имал право на храна по избор. Не такова е положението с Хьонес. Въпреки че се прокраднаха твърдения, че Ули ще има собствен телевизор в килията, това не е така. "В затвора няма кътче за знаменитости. Хьонес ще бъде третиран като всеки друг затворник", каза шефът на затворите в Германия Антон Бах. Нещо повече, Хьонес ще трябва да пере дрехи и да готви по 8 часа на ден, твърдят още медиите в страната.

 


Според медиите в страната Ули ще има възможност да излезе и по-рано от затвора. При добро поведение от неговата страна има шанс присъдата да му бъде намалена наполовина, или 21 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай