Хьонес призна, че укрил още Е15 млн.

Халф шокира "Байерн", иска да ходи в Англия

Хьонес призна, че укрил още Е15 млн. | StandartNews.com

Президентът на "Байерн" Ули Хьонес е укрил много по-голяма сума данъци от обвинението на прокуратурата в Германия, гръмнаха медиите в страната. Днес бе даден старт на делото срещу него за корупция. Хьонес е ощетил държавната хазна с още 15 млн. евро в периода 2003-2009 г. Това обясни адвокатът му Ханс Файген пред Окръжния съд в Мюнхен.

 

Това означава, че босът е укрил общо 18,5 млн. Интересното е, че президентът на "Байерн" е направил признанията доброволно, допълни адвокат Файген. "Укривах данъци. Надявах се, че с признанията ще избегна наказателното преследване", казал Хьонес пред съда. Той е заплашен от затвор до 10 години, като прокуратурата иска 7-годишна ефективна присъда. Очаква се Окръжният съд в Мюнхен да се произнесе по делото до четвъртък.
В същото време халфът на баварците Тони Кроос хвърли в ужас треньора си Пеп Гуардиола и ръководството. В последните седмици усилено се твърди, че "Манчестър Юн", "Манчестър Сити", "Ливърпул" и "Арсенал" го искат. "Нищо не е сигурно. Това, което мога да ви кажа, че аз обожавам първенството в Англия. Ще ми е приятно някой ден да играя там. Но скоро ще трябва да взема решение", каза Кроос.

 

реньорът на "Байерн" Пеп Гуардиола пък отрече да коментира бъдещето на Кроос. "Сега мисля само за "Арсенал". Победата с 2:0 в първия мач от Шампионската лига не ни дава 100% гаранция за класиране. Имаме още работа в следващите 90 минути", добави Гуардиола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай