Хулигани подпалиха квартал в Пловдив

Момче в болница след екшън между фенове на "Ботев" и "Локо"

Хулигани подпалиха квартал в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Кошмарна нощ преживяха жителите на пловдивския квартал "Коматево". Причината за това стана спиреп екшън между ултраси на "Ботев" и "Локо". Грозните сцени се разиграли около 23,30. Според очевидци битката била страховита. Хулиганите се замеряли с бомби, факли, бутилки, камъни и какво ли още не, след като изградили барикади на един от централните пътища. Сайтът "Тод тепето" твърди, че една къща се е разминала на косъм от изпепеляване, след като е била ударена със самоделка, предизвикала пожар. Пламъците били овладени, както и страстите. На бойното поле пристигнали патрули от Първо РУП, както и подразделение на "Специализирани полицейски сили".
Органите на реда открили младеж на 16 години в тежко състояние. Той бил откаран в болница, където му е оказана първа помощ. По-късно тийнейджърът е изписан за домашно лечение.

Битката изправи на нокти коматевци, които не искаха да пуснат полицаите да си ходят. Органите на реда организираха засилена охрана и други инциденти не са констатирани.
Според запознати на дъното на грозните сцени е отмъщение. Ултраси на "Ботев" търсели вендета срещу местното подразделение на агитката на "Локо". "Черно-белите" от "Коматево" пребили преди време известен привърженик на "канарчетата".

Полицията започна проверка и издирва участниците в инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай