Хиршер с първа титла в алпийската комбинация

Хиршер с първа титла в алпийската комбинация | StandartNews.com

Вейл/Бийвър Крийк. Звездата на Австрия в алпийските ски Марсел Хиршер вече има в актива си и световна титла в алпийската комбинация.

Трикратният носител на Световната купа бе 31-и след спускането по „Бърд ъф Прей/Голдън Игъл". Организаторите обаче му направиха жест като го пуснаха да стартира първи в слалома, а не 31-и, както трябваше да е заради завършилия спускането макар и с една ска и в безсъзнание Ондрей Банк (Чех). Чехът падна страховито и състезанието бе прекъснато, но после стана ясно, че се е разминал само със сътресение на мозъка.

Топлото време във втория манш облагодетелства Хиршер, който като първи стартира и кара по най-добрата писта. Лидерът в спускането Шиетил Йенсруд (Нор) не успя да се справи с омекналата писта и въпреки аванса си от 3,16 сек. остана втори на 0,19 сек. Медалът е първи за норвежеца след провала на Супер-Г и спускане, където от него чакаха поне една титла. Бронзът в алпийската комбинация остана за Тед Лигети, който бе световен шампион в дисциплината от 2013-а година.

Титлата на Хиршер е първа за Австрия на световно от както през 2007-а бе въведена алпийската комбинация. Преди това през 2005-а в Бормио шампион, но в класическата комбинация (спускане и слалом в два манша) стана Бени Райх (Ав). За Хиршер това е трето злато от световно след титлите в отборното и слалома от Шладминг 2013. Той има и сребро в гигантския пак от преди 2 години.

Днес в Бийвър Крийк е алпийската комбинация при жените. Стартът е в 19,00 ч (бълг.вр.), а слаломът е от 23,00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай