Груповата фаза на UEFA Шампионска лига започва с 6 мача на живо по MAX Sport

Това ще е юбилейният 30-и сезон, откакто турнирът на шампионите смени формата си

Груповата фаза на UEFA Шампионска лига започва с 6 мача на живо по MAX Sport | StandartNews.com

UEFA Шампионска лига достигна до същинската си част, в която се включват и всички най-силни тимове от Европа – груповата фаза. 32 отбора, разпределени в 8 групи, отново влизат в борба, която предвещава много зрелищни двубои. Зрителите ще станат свидетели на дербитата благодарение и на MAX Sport.

Това ще е юбилейният 30-и сезон, откакто турнирът на шампионите смени формата си и вече носи името Шампионска лига. Тази година груповата фаза на турнира започва на 6 септември, а по традиция вторник вечер е запазена за мачовете по MAX Sport. В първия ден от този етап на турнира феновете ще могат да гледат пряко цели 6 мача.

Началото ще бъде дадено в 19:45 ч. По MAX Sport 3 ще бъде излъчен двубоят между Динамо Загреб и Челси. Хърватите преминаха през предварителните кръгове, където отстраниха и българския шампион Лудогорец. Освен това се справиха с македонския Шкупи и норвежкия Будьо/Глимт. Челси пък влиза в надпреварата със самочувствието на шампион от 2021 г. и отново като един от основните претенденти за спечелването му. Двата тима са в група Е, където техни съперници са още Милан и Залцбург.

В другия ранен мач Борусия Дортмунд ще бъде домакин на Копенхаген. Към германския тим очакванията са големи след краха през миналия сезон, когато „жълто-черните“ отпаднаха още в групите, въпреки че предварително бяха считани за безспорен фаворит. Сега обаче задача изглежда дори по-трудна, тъй като съперници в групата са още Манчестър Сити и Севиля. Двубоят Борусия – Копенхаген също е от 19:45 ч., но по MAX Sport 4.

От 22:00 ч. са и останалите мачове за вечерта, като MAX Sport ще излъчи още 4 двубоя.

Бижуто от първия кръг на груповата фаза се очертава да бъде срещата Пари Сен Жермен – Ювентус. Френският тим по традиция тръгва с големи амбиции и поставена цел спечелването на Шампионската лига. През последните сезони тази цел все убягва, а сега постигането ѝ тръгва срещу труден съперник в лицето на „Старата госпожа“. Двата тима са в група H, където са още Бенфика и Макаби Хайфа. Двубоят ПСЖ – Ювентус е от 22:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3.

Актуалният победител в турнира Реал Мадрид започва защитата на трофея си от Глазгоу, където ще се изправи срещу шампиона на Шотландия Селтик. Този двубой ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 4. След четири сезона неудачи в предварителните кръгово „детелините“ отново са в групите, като този път обаче започват директно от този етап на турнира. 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид пък тръгва за нов рекорд, но този сезон задачата със сигурност отново ще е изключително тежка, тъй като видимо конкуренцията става все по-силна.

И сред основните конкуренти, и претенденти, през този сезон отново ще е Манчестър Сити. След финал и полуфинал в последните два сезона Пеп Гуардиола и възпитаниците му вече мислят само за едно и то е да спечелят най-престижния трофей в клубния футбол. Преди началото на сезона „гражданите“ видимо направиха крачка в тази посока, като се подсилиха с Ерлинг Халанд и норвежката голова машина започна да бележи в мач след мач във Висшата лига. Ще успее ли да го стори и в Шампионската лига? Зрителите ще могат да разберат във вторник вечер от 22:00 ч. по MAX Sport 2 в мача на Манчестър Сити като гост на Севиля.

Последният двубой, който ще бъде предаван пряко в първата голяма вечер от групите на ШЛ този сезон, е Залцбург – Милан. „Росонерите“ тръгват с големи надежди, след като миналия сезон успяха да зарадват феновете си с първа титла на Италия след 11-годишна суша. В група с Челси и Динамо Загреб италианският тим е сред фаворитите за прескачане на групата, но Залцбург е традиционно коварен съперник и не бива да бъде подценяван. Мачът Залцбург – Милан ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 1.

В четвъртък – 8 септември, започва груповата фаза и на втория по сила континентален клубен турнир – Лига Европа, който също ще бъде част от програмата на MAX Sport. В групите този сезон ще има и българско участие. Лудогорец, след като отпадна в предварителните кръгове на Шампионската лига, участва в плейофите на Лига Европа, където отстрани литовския Жалгирис. Така разградчани стигнаха до групите, където ще имат за съперници Рома, Бетис и ХЯК Хелзинки. Първият мач ще е срещу фаворита в групата Рома. Сблъсъкът е в Разград в четвъртък от 19:45 ч. по MAX Sport 3.

Другият мач от групата между ХЯК Хелзинки и Бетис е от същия час и ще бъде предаван по MAX Sport 4. От 22:00 ч. ще бъдат излъчени още два мача от Лига Европа: Лацио – Фейенорд по MAX Sport 3 и Цървена звезда – Монако по MAX Sport 4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай