Гришо взриви Базел с феноменален удар

Треньорът Маратогу загатва за раздяла с българина

Гришо взриви Базел с феноменален удар      | StandartNews.com

Базел. Григор Димитров започна с убедителна победа участието си в турнира на закрито в Базел. Хасковлията се наложи категорично с 6:3, 6:2 срещу 32-рия в света Виктор Троицки.

Гришо заслужи победата само за 73 минути при пълно превъзходство срещу сърбина. В един от най-силните си мачове за годината талантът ни сътвори и един от най-впечатляващите удари в кариерата си. При едно разиграване във втория сет изглеждаше, че Троицки е хванал в крачка Димитров. Българинът беше тръгнал към мрежата, топката попадна малко зад тялото му, но той реши да постави ракетата зад гърба си и така да направи феноменална къса топка, която определено може да претендира за най-красивото разиграване в надпреварата. С изумителното си отиграване 21-годишният Григор заслужи силните аплодисменти на публиката. Троицки пък гледаше невярващо на това, което нашенецът направи.

Доволен от своя възпитаник бе и Патрик Муратоглу. "Добра работа, Григор", написа той в Туитър. Французинът в момента е в Истанбул, за да наблюдава мачовете на гаджето си Серена Уилямс. В същото време Муратоглу, който официално се води треньор на българина, сподели пред БНТ, че не знае дали двамата ще продължат съвместната си работа. Според него хасковлията започнал добре сезона, но после нещо се случило и играта му тръгнала надолу. Късно снощи в Базел първата ни ракета се изправи срещу Жулиен Бенето (Фр).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай