Гришо с експресна победа на старта за купа „Дейвис”

Гришо с експресна победа на старта за купа „Дейвис” | StandartNews.com

София Тенисист №1 на България Григор Димитров победи Юху Пауку на старта на двубоя България – Финландия от I кръг на втора Евро-африканска зона на купа "Дейвис". В изпълнената до краен предел зала „София” Гришо си взе мача за 70 мин с категоричното 6-1, 6-1, 6-0. С победата Димитров си върна на финландецът за загубата в България през 2007 г.

"Определено това бе най-лесният ми мач от началото на годината, заяви с усмивка Гришо, след срещата. – По-важното е да си свършим работата възможно най-бързо и да запазим сили. Радвам се, че победих в три сета и се надявам да се поздравим с крайния успех. Спомням си, че когато за първи път играх за купа "Дейвис" бях малко притеснен и човек иска да спечели всяка една точка, всяко едно разиграване". След мача той благодари и на публиката, която го подкрепяше неистово.

"Винаги съм се наслаждавал, когато играя пред българските зрители. Благодаря на всички. Залата бе пълна и се надявам да ги зарадваме с крайната победа, завърши Григор. Той си пожела през 2013-а да няма контузии и да продължава да играе добре и да спечели и първата си ATP титла.

Победата бе 13-а от общо 14 за Григор на сингъл с екипа на България. Общият му актив за купа "Дейвис", включващ и срещите на двойки, е 15 спечелени от общо 18 двубоя. Двората среща от първия състезателен ден е между Александър Лазов и Мике Континен.

Пламен Вълков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай