Гришо: Лекарите ми препоръчаха почивка

Благодаря на всички за съобщенията и грижите, които получих, написа Димитров

Гришо: Лекарите ми препоръчаха почивка | StandartNews.com

Български топ-тенисист Григор Димитров напусна Хърватия и прекрати участието си на демонстративния Adria Tour, организиран от Новак Джокович. Според информациите. българинът не се е почуствал добре и е решил да не доиграе останалите си мачове в Загар. Григор изигра само една среща от турнира, в която загуби от Борна Чорич с 0:2 сета. 

Медицинският екип е препоръчал почивка на Димитров и въздържание от по-нататъшни усилия. Той от своя страна успокои феновете си като разясни каква е ситуацията.

„Благодаря на всички за съобщенията и грижите, които получих. Искам да кажа, че ще се оправя. Това е резултат от физически усилия и излагането на слънце през последните няколко дни – ще трябва да пропусна последния ден в Задар. Мисля, че би било честно да предоставя мястото си на страхотен млад играч, за когото това със сигурност ще означава ммного,“ каза българинът за SportKlub.

Първоначално първата тенис ракета на България се отказа от късния си двубой в събота, но по-късно стана ясно, че напуска страната и няма да участва и в неделя, когато трябваше да се изправи срещу Новак Джокович.

Мястото на световния номер 19 беше заето от местния тенисист Нино Сердарушич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай