Градът на липите събира най-добрите "перца" на Балканите

Градът на липите събира най-добрите "перца" на Балканите | StandartNews.com

Стара Загора. Градът на липите ще бъде домакин на Балканско първенство по бадминтон за мъже и жени, което ще се проведе 14 до 16 ноември. „Националните отбори на шест страни - Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Турция и България. ще се включат в надпреварата, съобщи Христо Михалев, председател на старозагорския спортен клуб „Бадминтон". В отбора на трикольорите са и старозагорските състезатели Мила Иванова и Владимир Шишков, големите ни надежди за медали.
Стара Загора ще бъде домакини и на голям открит турнир по бадминтон в края на следващата седмица, в който ще участват над 200 състезатели.

До две години със съдействието на общината Стара Загора ще има нова, уникална за България зала за 4 вида ракетни спортове - бадминтон, тенис на корт, тенис на маса и скуош, припомни Михалев. Залата „Ракетлон" ще е естествено продължение на сегашната зала „Берое" и ще превърне Градът на липите в център на бадминтона не само в България, но и в Европа. Тук ще се провеждат европейски и световни първенства от най-висок ранг. Проектът е за близо 2 млн. лв, той е одобрен и започва реализацията му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай