Градът на липите отново събра бъдещи шампиони по борба

Градът на липите отново събра бъдещи шампиони по борба | StandartNews.com

Градът на липите отново събра младите надежди по борба, един спорт, донесъл толкова слава на България. В седмото издание на мемориалният турнир, в памет на заслужилия треньор и прославен старозагорски борец Динко Петров, който се провежда през уикенда, освен българските състезатели, участват и юноши младежи от България, Турция, Гърция,Словакия, Македония.
„Турнирът по свободна и класическа борба „Динко Петров" е традиция за Стара Загора. Силен и значим, не само за нас, но и в международен план. Общината ще продължи да бъде гарант, че борбата в града ни, а и в страната, ще се развива с бързи темпове. По този начин все повече деца ще предпочитат спорта, а не пороците. Убеден съм, че в Стара Загора тренират бъдещи олимпийски и световни шампиони!", заяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров при официалнто откриване на шампионата в спортната зала „Иван Вазов".
За принос и заслуги към развитието на българската борба кметът Живко Тодоров бе удостоне с плакет на Българската федерация по борба.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай