Гонзо: Трябва да сме говори за пробив в Европа

Гонзо: Трябва да сме говори за пробив в Европа | StandartNews.com

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов даде обширно интервю за "Левски ТВ", в което говори за селекцията, критиките към отбора, работата на старши треньора и бъдещето на клуба.

"Беше трудно, имахме 10 човека в тима, освободихме много хора, тъй като бяха направени куп финансови рестрикции от новите собственици. Разполагахме със 160 000 лева, с което беше невъзможно да задържим всички футболисти в тима. През юни месец освободихме футболистите, спестихме 70 000 лева, след като на освободените през юни не им се плаща заплата. Никой не пита как се осигуряват 10 нови футболисти, привлякохме класни футболисти като Живко Миланов, Влади Гаджев, вдигнахме класата на отбора. Зимата трябваше да се разделим с тези футболисти. Те искаха да продължат кариерата си в чужбина", коментира Гонзо, цитиран от Гонг.

"В "Левски" се работи професионално и всеки един от екипите работи добре, треньорски, медицински, прес екипа, директори на школата, треньори в школата, аз това съм го направил за две години и съм направил най-доброто за клуба. Спортният директор е административна функция, той трябва да следи за дисциплината, за задачите, които е поставил. Много хора не разбират от футбол, а много си мислят, че знаят. Всеки дава мнение, да стоиш отстрани да даваш съвети, на мен това ми е смешно. Много пъти се абстрахирам от нещата, смятам, че един човек когато работи понякога се бърка. Няма безгрешни хора, когато не работиш, не грешиш. За две години съм направил много неща в Левски. Изминали сме много дълъг път. Трябва ни време, Левски да покаже какво може, аз вярвам на футболистите. Приемам критика, когато е градивна. Изслушвал съм мненията на други хора, които имат различно мнение от моето. Той трябва да ме убеди, че е прав", каза още той.

"Не сме говорили за титла, говорихме и за нулеви години, след 8-ия кръг, когато "Левски" спечели няколко мача хората започнаха да мечтаят за титла. Нещата трябва да идват стъпка по стъпка. Знаехме какви съперници имаме "Лудогорец", "Литекс", "Берое". Медиите промиват мозъците на хората, "Левски" прави отбор. Трябва да сме готови за пробив в евротурнирите. Трябва да сме готови за това, което ни предстои", добаво още спортният директор на "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай