Гонзо: Скоро се чухме с Дембеле

Гонзо: Скоро се чухме с Дембеле | StandartNews.com

"Гара Дембеле вече 6 месеца не играе футбол, преди това беше по Тайланд. Скоро се чухме, с Гара Дембеле поддържаме добри контакти, но не смятам, че в момента е вариант с Левски", това заяви спортният директор на "сините" Георги Иванов в пространно интервю за ТВ7.

Гонзо коментира и възможността за евентуално завръщане на Антонио Аниете на "Георги Аспарухов": "Той има договор с Нефтчи Баку, в добри отношенията сме. Гара Дембеле беше в Левски преди 4 години, за 4 години много неща се променят физиологически. Нека не говорим за Гара Дембеле. Левски ще намери нападатели и се надявам този път да бъдат на нивото, на което трябва да бъдат."

Иванов заяви, че очаква петима да напуснат отбора през зимата и да им бъдат намерени заместници.

"Левски" ще се раздели с минимум пет човека, но не е коректно да го кажа сега на вас, ние сме го казали на тях. Сигурни пет човека ще вземем, за да окомплектоваме състава. Миналата година лятото махнахме поради големите заплати около 12 човека и взехме нови 12. Някой замислял ли се е какво е да намериш 12 добри футболисти. А за малки заплати, как се намират добри футболисти? В Левски се работи в много строга финансова дисциплина. Това, където говорят, че "Левски" има милиарди, "Левски" има 5 милиона и половина бюджет. "Левски" харчи толкова, колкото изкарва. Няма пари назаем. Това включва персонал на първия отбор, персонал на школата, всичко това трябва да влезем в бюджет 5 милиона и половина", коментира той, цитиран от Гонг. 

"Преговорите с някои са почнали, но всички ние в Левски, особено аз, по-добре да не говорим, отколкото да афишираме нещо. Много пъти пращаме скаути, но никой не го знае това нещо, защото не е нужно. Имам уверението, че този път ще имаме финанси, за да привлечем футболисти, които да донесат по-голямо качество. От "Лудогорец" не можеш да вземеш футболист, от "Берое" също много трудно, оттам нататък от всеки отбор, ако вземеш, ще е по-скъп за "Левски" от един чужденец", продължи спортният директор на "сините".

"Живко Миланов ще си занимава, има оферта към още един футболист, обещали сме му да го пуснем и него. Следващият отбор на Миланов ще бъде АПОЕЛ Никозия. С Живко Миланов сме се разбрали до 31 декември да е футболист на "Левски". Това беше негов избор. Ние сме му предложили условия, които не са му лоши за българските стандарти. Оттам нататък е негово решение. Живко Миланов даде агресия, даде класа на отбора. Владимир Гаджев има един подписан предварителен договор и като си реши проблемите, ние ще подпишем с него, защото договорът му изтича на 31 декември. Дали ще вземем футболист на поста на Миланов или ще върнем Прохазка на десния бек и ще вземем хора в средата на терена, не искам да го коментирам сега", посочи още Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай