Голямо сърце:Роналдо с жест към болно дете

Екипът на футболиста се продава на търг

Голямо сърце:Роналдо с жест към болно дете | StandartNews.com

Едва ли някой се съмнява, че Кристиано Роналдо има голямо сърце! Футболистът на "Ювентус" многократно е помагал на нуждаещи се, участвал е в кампании за набиране на средства, дори сам е плащал целите медицински интервенции.

В началото на април 2021 г. португалецът отново се включи в подобно благотворително дело, макар и косвено. Капитанската лента, която в яда си след незачетен гол хвърли на терена на стадион "Райко Митич" в Белград, беше продадена на търг за 63 765 евро (7 500 000 сръбски динара). Парите отидоха за лечението на 7-месечния Гаврило Джурджевич, който се бори със спинална мускулна атрофия.

Кампанията за набиране на нужните 2,5 млн. евро за лечението на детето все още тече. И Роналдо отново помага, този път съзнателно! Португалецът е изпратил своя тениска на "Ювентус", на която се е подписал и е добавил "За Гаврило". Тя вече се продава на търг, като първоначалната цена е 1 000 000 сръбски динара или малко над 8500 евро. 

Тениската пристига в Сърбия благодарение на местен букмейкър. От Роналдо я получава бившият вратар на "Партизан" и "ОФК Белград" Никола Дамянац, който основа след края на кариерата си мениджърска агенция заедно с Фали Рамадани. Техни клиенти са футболисти от Сърбия, Хърватия и Северна Македония.

В Сърбия кампанията за набиране на средства за лечение на Гаврило е доста разпространена, предаде bTV. Редица известни личности - спортисти, актьори, музиканти, се включиха в нея. До момента събраната сума е около 1 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай