Голяма рокада на футболисти в Левски

Ето какво се случва с трансферите в отбора

Голяма рокада на футболисти в Левски | StandartNews.com

ФК "Левски София" направи трансфер след като Роналдо напусна за Русия.  Бразилецът се мести в "Ростов". Това беше обявено днес, а най-късно утре към сините ще се присъедини сънародникът му Фабио Лима.

Атакуващият футболист вече пристигна в България. За правата на Лима столичани няма да плащат трансферна сума, тъй като той в момента е без отбор.

В същото време стана ясно, че “сините” ще се разделят с капитана си Андриан Краев, както и с крайния бранител Жереми Петрис. Шефовете на “Герена” работят по трансферите на играчите, чиито договори изтичат в края на сезона и по този начин да изкарат пари от тях. Интерес към Краев има от няколко турски тима. Халфът и Петрис дори не се включиха в първото занимание на “сините” за годината.

“Забавихме трансферите заради Краев и Петрис. Те няма да пътуват с нас за лагера в Турция, защото вече ментално не са с нас. Явно се настройват за новите си отбори. Много сме разочаровани от ситуацията с тях. Свидетел съм, ръководството направи максимални усилия да се подновят договорите и на двамата, но играчите отказаха”, каза на пресконференция преди първата тренировка на отбора за годината наставникът на столичани Николай Костов.

Въпреки че “сините” изостават значително от лидерите в т.нар. роден елит, специалистът подчерта, че тима му не трябва да го отписват за медалите.

“Губим някои основни футболисти и това не е приятно, но трябва задължително да се борим за Европа. Нека не бъдем отписвани и от борбата за титлата”, каза още Костов.

“Сините” пък преподписаха с двама играчи - бранителят Келиан ван дер Каап и вратарят Иван Андонов. Новите договори на двамата са до лятото на 2026 г. (24часа)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай