Голяма промяна в Първа лига

От следващия сезон ще има директно изпадащ

Голяма промяна в Първа лига | StandartNews.com

От сезон 2019/2020 година ще има директно изпадащ отбор във Втора лига. Това стана ясно след изпълкома на Българския футболен съюз, който се проведе днес в Националната футболна база в Бояна. 
След завършването на мачовете от втория поток ще бъде извършено класиране на отборите на трето и четвърто място в Група “А” и Група Б. Отборът с най-лоши показатели ще изпада директно във Втора лига. Отборите на Първо, второ и трето място сформират една нова група с изичстен актив всеки срещу всеки. Първият ще запази мястото си в елита, вторият ще играе бараж срещу третия във Втора лига, а третия срещу втория от Втора лига.Борислав Михайлов коментира и темата с реферите в Първа лига.  Според президента на БФС тази година реферските отсъждания са на много по-високо ниво в сравнение с предните сезони.
„Съдийството е по-добро от всяка друга година. Върху тях се оказва огромен натиск, от хората, които се изявяват по телевизията, радиото преди мачовете. Нашите съдии са по-добри от много от Европейските първенства. Просто трябва да дадем вот на доверие към реферите. Трябва да спрем да се занимаваме с темата съдии след края на мачовете.Не знам какви задължения има Левски. Към НАП е възможно разсрочване и Левски са го направили, така че те нямат проблем с лиценза”, завърши Михайлов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай