Голям удар по Джокович! Кой го срази

Двубоят продължи 33 минути

Голям удар по Джокович! Кой го срази | StandartNews.com

Източник: gol.bg

Алекс де Минор- тенисистът от Австралия достигна до своята най-голяма победа в цялостната си кариера. Той надви световния номер 1- Новак Джокович с 6-4, 6-4 в първия мач на сингъл от четвъртфиналния сблъсък между Австралия и Сърбия от Юнайтед Къп.

В Пърт Де Минор бе на практика безгрешен на собствен сервис, като спечели 33 точки на първи сервис от 34 разигравания и не даде нито една възможност за пробив на съперника си в целия двубой, продължил час и 33 минути. От своя страна 24-годишният австралиец взе подаването на Джокович по веднъж в двата сета, за да запише чист успех. Общо сърбинът успя да вземе едва осем точки на подаването на противника.

Джокович отново бе измъчван от болки в дясната китка, след като този проблем се появи при вчерашната му трисетова победа над Иржи Лехечка. Вчера Джокера обяви, че проблемът не е сериозен, но до началото на Аустрелиън Оупън остават едва 11 дни.

Във втория мач на сингъл Айла Томлянович (Австралия) ще срещне Наталия Стеванович и при победа ще класира домакините в полуфиналите на турнира. /БГНЕС

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай