Голям скандал в Мароко! Треньор бесен заради националния отбор

Драматична изповед на Халилходжич

Голям скандал в Мароко! Треньор бесен заради националния отбор | StandartNews.com

Треньорът Вахид Халилходжич смята, че са му "отнели гордостта", след като го уволниха от поста селекционер на Мароко през лятото, като го лишиха от възможността да води тима на Световното първенство в Катар, където "Атласките лъвове" направиха фурор.

"Те ме лишиха от гордостта ми. Не мога да забравя това, нито да им простя. Защото това щеше да бъде и сбогуването ми с кариерата на треньор", каза 70-годишният Халилходжич пред хърватския информационен сайт tportal.hr.

Отборът на Мароко, воден от Уалид Реграги, се превърна в първия африкански тим, който достига до полуфиналите на Мондиал, като елиминира по пътя си Испания и Португалия. Тимът завърши на четвърто място, след като загуби малкия финал от Хърватия.

Халилходжич каза още, че дори честта, която му е оказал наследникът му, "не може да прикрие горчилката, нито да компенсира това, което изпуснах на турнира".

Халилходжич бе на поста от 2019 година, но бе принуден да напусне през август заради конфликта си със звездата Хаким Зиеш, който беше отстранил от отбора поради "дисциплинарни проблеми".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай