Голям скандал със Спортист на годината. Антъни Иванов избухна

Плувецът с остра критика за класирането

Голям скандал със Спортист на годината. Антъни Иванов избухна | StandartNews.com

Голям скандал разтърси церемонията „Спортист на годината”. Плувецът Антъни Иванов, който е известен с острите си критики срещу спортната общественост и най-вече срещу ръководството на плувните спортове у нас, избухна с гневен пост в социалните мрежи. Този път Иванов критикува церемонията, която отличи с голямата награда най-добрия баскетболист на Европа за сезон 2022/2023 - Александър Везенков.

Плувецът критикува класирането, за което споделя мнението си, че е подценен приносът през годината на спортисти като щангиста Карлос Насар и шахматистката Нургюл Салимова. Също така Иванов отправи и остри критики към Николай Вакареев, който спечели приза за “треньор на годината”, видя Спортал.

Вакареев е бивш личен треньор на Антъни Иванов, като под негово ръководство спортистът постигна едни от първите си успехи в плуването. Двамата обаче в момента не поддържат добри отношения, като Иванов не веднъж си е позволявал остри думи срещу бившия си наставник в публичното пространство, а този път дори стигна до още по-сериозни обвинения, дискредитирайки компетенциите на Вакареев.

Ето и какво написа Иванов:

“Да сложиш Карлос Насар 5-ти и Нюргюл 6-та зад успехи при юношите е адски смешно, а да избереш треньор ползващ тренировките на други треньори за “Треньор на Годината” е меко казано смешно още повече след това, което се случи на Европейското Първенство.

Най-интересното е защо като избираш треньора не избираш и състезателя ? Значи 2021г. Два пъти 4-ти на ЕП, 6-ти на СП + 3 полуфинала(2 на ЕП и 1 на СП) не бяха достатъчни за 10-ката, а сега титли при юношите и 8-мо и 15-то място при мъжете са 3-то място и един фалшив “световен рекорд”? Това не е ли двоен стандарт ? Ще ви ги напомням тези неща много скоро и ще задавам тези въпроси публично много скоро.

После не се сърдете като ви казвам, че всичко това е един голям ЦИРК и ще го видите много скоро, но недейте да пренебрегвате успехите на хората като Карлос и Нюргюл. Грозно е и показвате, че не си разбирате от работата драги журналисти.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай