Гигов загаси бунт с хартия

Гигов загаси бунт с хартия | StandartNews.com

"Локо" без премии, ако играе извън първата шестица

Революционен метод за потушаване на стачка показа президентът на "Локомотив" (София) Николай Гигов. Играчите отказаха да тренират на два пъти, тъй като (според техните твърдения) чакат по две заплати и четири премии. Гигов се зае лично с проблема днес, като посети съблекалнята. Той покани вътре и журналисти. Босът извади лист, на който пишеше колко е прибрал всеки един от играчите през последните месеци. Един по един футболистите трябваше да потвърдят дали сумите отговарят на тези в договорите им. Никой не отрече показаното от шефа. После Гигов помоли журналистите да излязат и проведе разговор насаме с отбора. След неговия край играчите обявиха, че спират бойкота.

Двете страни са се разбрали другата седмица ръководството да започне да чисти заплатите. По информация на "Стандарт" става въпрос за между 2 и 3 месечни възнаграждения и едва-две премии. Гигов признал пред отбора, че бил готов да извади веднага бонусите за успеха над "Ботев", но играчите му спестили парите. Така първите му плащания ще са следващата седмица.

Освен това босът на столичния "Локомотив" е припомнил пред отбора, че премии ще има само при класиране в първата шестица. За победи във втората пари не се полагат. Засега тимът от Надежда удържа шестата позиция, но само на точка отзад е "Литекс", а на две "Черно море".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай