"Газпром" дава рамо на "Левски" (обновена)

Медведев фен на родните грации

"Газпром" дава рамо на "Левски" (обновена) | StandartNews.com

София. Руската компания "Газпром" може да финансира футболен клуб "Левски". Това стана ясно от думите на шефа на енергийния гигант Алексей Милер веднага след подписването на договора за "Южен поток" в Столицата.

Той обясни, че компанията има практика да спонсорира спорта в държавите, в които прави бизнес. "Вие ставате наш голям патньор", каза Милер. "Ако съвместното сътрудничеството между България и Русия върви толкова добре, можем да обмислим да финансираме футболен отбор „Левски”", допълни той.

Милер сподели още, че много обича футбола. "Харесвам българските футболисти и ви пожелавам успех на квалификациите за Бразилия", каза той.

Министър-председателят Бойко Боросов пък съобщи, че премиерът Русия Димитрий Медведев много харесва българските състезателки по художествена гимнастика и поздравява Илиана Раева с избора й за председател на федерацията.

Батков: Поласкани сме от вниманието

"Новият газов договор и стартът на "Южен поток" е едно от най-значимите събития в икономическата история на България в последните 20 и повече години", каза собственикът на "Левски" Тодор Батков.

"Поласкани сме от вниманието на флагмана на руските инвестиции и Русия "Газпром". "Левски" е най-обичаният български клуб с дългогодишни история и традиции. Надявам се в скоро време да поставим началото на едно дългогодишно успешно сътрудничество с една от най-големите фирми в света", допълни Батков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай