Гаф изхвърля "Реал" от Купата въпреки победата

Гаф изхвърля "Реал" от Купата въпреки победата | StandartNews.com

Отборът на Реал Мадрид спечели на терена с 3:1 срещу Кадис в първи мач от 1/16-финалите за Купата на краля, игран на "Рамон де Каранса". Въпреки това "лос бланкос" може да бъдат изхвърлени от турнира, след като се оказа, че Денис Черишев е пуснат в игра нерегламентирано. Руският халф трябваше да изтърпи наказание от миналия сезон след натрупани картони в надпреварата с екипа на Виляреал, показва справка на Cadena Cope, потвърдена и от други водещи медии в Испания. Вестник "Марка" побърза да прочете правилника, в който няма увъртане и се казва ясно, че всяко такова провинение се наказва с изхвърляне от състезанието.

Иначе Черишев вкара хубав гол в третата минута, а Иско добави още два (65 и 74). В средата на първото полувреме новината се разпространи на стадиона, което доведе до смут в щаба на кралския клуб и въодушевление по трибуните. Предстои да разберем какво наказание ще вземе Дисциплинарната комисия, след като шефовете на Кадис със сигурност ще подадат жалба.

Рафаел Бенитес даде почивка на множество ключови футболисти и голям брой от резервите получиха шанс, сред които Алваро Арбелоа, Маркос Йоренте и злощастния днес Черишев. Хамес Родригес, Иско и Каземиро държаха диригентската палка в състава на "белите".

Въпреки победата радостта е в лагера на Кадис, като всички в клуба и феновете очакват да продължат напред по служебен път. Дисциплинарната комисия няма да се намесва сама в случая, но бъде ли сезира от Кадис, както ще се случи, ще трябва да накаже Реал Мадрид, а по регламент санкцията ще бъде изхвърляне от турнира. Любопитен факт за отбелязване е, че Рафаел Бенитес вече е елиминиран от Купата на краля по служебен път през далечната 2001 година. Като треньор на Валенсия за една минута на терена има четирима чужденци от неговия тим, което е забранено от правилника. Тогава "прилепите" са изхвърлени от надпреварата.

Бенитес: Не знаехме за наказанието

Треньорът на Реал Мадрид сподели своята гледна точка за наказанието на Денис Черишев, чието участие в мача с Кадис (3:1) може да изхвърли "белия балет" от Купата на Испания. Настаникът заяви, че от федерацията не са информирали клуба, че няма право да пуска в игра този футболист, а след като на полувремето са разбрали за това, от Реал са решили да го заменят в знак на добра воля.

"В клуба не знаехме нищо подобно. От федерацията не ни бяха съобщили за наказанието, нито от Виляреал имахме подобна информация. В момента, в който разбрахме, ние го заменихме. Научихме това на полувремето и тогава реших да го извадя от игра в знак на добра воля", заяви Бенитес.

Наставникът бе попитан още няколко пъти за този гаф, но отказа да говори повече по този въпрос.

"Вече дадох отговор на този въпрос. Ние направихме всичко възможно. Отново искам да поздравя моите играчи, защото си свършиха добре работата на терена. За трети път ви казвам, че ми хареса играта на моя отбор", изнерви се специалистът.

Реал: Касийя; Арбелоа, Йоренте, Пепе (88 - Техеро), Начо; Иско, Каземиро, Хамес (78 - Линхарт) ; Васкес, Хесе, Черишев (46 - Ковачич)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай