Г. Тодоров: ЦСКА има леко предимство

Трябва да спечелим средата на терена, заяви треньорът на "Левски"

Г. Тодоров: ЦСКА има леко предимство | StandartNews.com

Треньорът на "Левски" Георги Тодоров говори пред медиите преди големия двубой срещу ЦСКА, който е в събота от 16:15 на Националния стадион "Васил Левски". Наставникът на "сините" сподели, че според него ЦСКА има леко предимство преди този двубой. 

"Деян Лозев пропуска двубоя, за другите ще преценим. Все пак след мача с ЦСКА имаме и друг важен мач - този с Локомотив Пловдив.

Тези мачове се играят с характер. В много от мачовете отборът, който е бил в по-добра форма, е губил. Разчитам, че футболистите ми ще покажат своите футболни достойнства и характер. 

Надявам се да няма негативен ефект ситуацията в клуба и това да ги мобилизира. Знаете, че хората са различни. Ако са само българи, ще ви кажа отговора. Но виждате, че има доста чужденци. Тези идеали – "Левски" - за тях са по-встрани", започна Тодоров. 

"От това, което гледах и като психология мисля, че ЦСКА имат леко предимство преди този мач. Мачът се печели в средата на терена, ако ние спечелим средата на терена и има агресивност и креативност, ще спечелим двубоя. Разбира се, може и случайно да спечелим, но така и ЦСКА може да спечели.

Най-важното е футболистите да идват с настроение на тренировка, а все още не го виждам. Това най-много ме тормози. Миналата година имаше човек, който се грижеше за това – Валери Божинов", добави още наставникът на "сините".

"Няма как да не се притеснявам за жълтите картони, особено на позиции на които имаме по един играч. Не ме притесняват вратарите, вътрешните полузащитници, нападателите.

Приемете, че Тиам ми е любимец. Той играе много добре и прави това, което искам от него. Нямам основание той да не играе. Всички юноши са ми любимци, не само в първия отбор. Абсолютно всички деца се стараят и тренират добре, може би след вторник ще имате възможност да ги видите всички. Ще търсим офанзивна игра, но имаме едно наум, защото ЦСКА има бързи хора в нападение. Трябва да бъдем много внимателни. В никакъв случай няма да се върнем в глуха защита и да се браним. Това, че ще играем в 16:00ч., е леко предимство за нас, защото те играха мачовете си в късни часове, когато времето е свежо", добави Тодоров.

Те имат един добър централен нападател независимо, че ходи по Слънчев бряг. Имат и на резервната скамейка достатъчно добри футболисти в нападение. Моите футболисти ще ги пусна на Слънчев бряг след 1 юли, ако отидат на финал и го спечелят.

Сигурно им се отразява и това, че не получават заплати. Надали на някого му е приятно три месеца да не получава пари Въпросът е, че го няма този живец, който бих искал да го има.

Това е мачът, който всеки един футболист трябва да очаква с радост. Това е начинът. Който от юношите има самочувствието да го изиграе този мач, може да стане футболист от него. Ако си притеснен и трепериш няма как да се случат нещата", разкри специалистът.

Има един нападател от 2003-а година, който ще видите. След вторник ще ви кажа дали е дошъл моментът да се налагат юноши. Разберете ме правилно. Не съм песимист, но не се е променила дотолкова обстановката, че да бъда оптимист. Човек трябва да има желание и да се раздава напълно. Искам да се раздаваме, за да зарадваме феновете по трибуните. Надявам се утре да играем хубав футбол, което да ни даде самочувствие за следващия мач", каза още Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай