Футболните шефове обещаха феърплей на Борисов

МВР пуска специален телефон на който съдиите да се оплакват при натиск

Футболните шефове обещаха феърплей на Борисов | StandartNews.com

Приключи срещата на футболните босове с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. На нея присъствата собственикът на Левски - Васил Божков, на ЦСКА - София Гриша Ганчев и на Лудогорец Георги Домусчиев. БФС се представляваше от президента Борислав Михайлов, а също така по настояване на премиера присъстваха главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев, както и Гошо Гинчев, съветник на спортния министър Красен Кралев.

Собственикът на ЦСКА - София Гриша Ганчев коментира срещата между него, премиера Бойко Борисов, както и босовете на Левски и Лудогорец Васил Божков и Георги Домусчиев. Всички те се срещнаха в Министерски съвет, където обсъдиха феърплея в българския футбол.

"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и така нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", лаконичен бе Ганчев.

Постигната е и договорка МВР да пусне специален телефон на който съдиите да се жалват при тормоз от футболните босове.

"Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо. Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани.

Не мога да кажа кога ще има нова такава среща. Идеята беше на премиера. Не можем да му казваме кога пак да го направи, нали така?", коментира Михайлов.

“Според КЗК, няма конфликт на интереси за тв правата. Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите”, добави Боби Михайлов.

Министър Маринов заяви, че ще направи всичко възможно да не се купуват мачове.

"Поведението на агитките е функция на това, което се случва в отборите, на самия терен и в отношенията между собствениците на клубовете. Важно е да има феърплей. Важното е да няма напрежение, което да рефлектира към поведението на агитките и върху качеството на спорта. Присъствах като заинтересован от обществения ред, как ще се държат агитките. Нашият фокус ще бъде върху това да не се допуска купуване на мачове, натиск върху длъжностни лица. 

Премиерът искаше да начертаем план, да говорим концептуално и да не се стига до напрежение. Целта на срещата беше да има феърплей през следващото първенство", коментира Младен Маринов

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай