Футболни фенове протестират в Пловдив

Запалянковци на Локо искат справедливост

Футболни фенове протестират в Пловдив | StandartNews.com

Протест пред прокуратурата в Пловдив. Над 50 фенове на футболен клуб „Локомотив” се събраха с плакати и скандирания за справедливост. Те поискаха обективен процес и прозрачно разследване на случая с 16-годишно момче от агитката, нападнато от служител на МВР.

Инцидентът станал пред нощно заведение миналия месец, когато между две компании възникнало спречкване. В едната били около десетина фенове, а в другата двама цивилни полицаи, които не били на работа. Единият от служителите на реда ранил  с нож младежа по ръката и лицето. Момчето постъпило в болница за операция.

От прокуратурата днес заявиха, че на полицая е повдигнато обвинение, а от полицията съобщиха, че той временно е отстранен от длъжност. Феновете започнаха и подписка за справедливо наказание.

„В момента подписката са подписали над 500 човека. Това, което искаме, е полицаят, който е виновен, който е предизвикал целия бой, да бъде обвинен и да бъде съден справедливо”, каза Зорница Танева

„Опасенията ни са още от самото начало, тъй като има замесени и служители на МВР, поради тази причина историята помни случаи, които се потулват и истината не излиза наяве. Ние искаме прозрачност и апелираме за това нещо. Ако има хора, които са нарушили закона, те нека си понесат своите последствия, но то да е и от двете страни”, заяви Атанас Нейков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай