Франция шамароса Германия и е на финал

Франция шамароса Германия и е на финал | StandartNews.com

Франция победи Германия с 2:0 и се класира на финала на Евро 2016. В най-важния мач от турнира "петлите" ще мерят сили с Португалия. Двубоят е в неделя от 22,00 ч. на "Стад дьо Франс". Селекцията на Дидие Дешан написа своята страница в славната история на "петлите", както се бе заканил селекционерът преди мача. Това е първи успех за франзуците срещу Бундестима в официален мач от далечната 1958 г.

Срещата, която се игра на "Стад Велодром" в Марсилия, започна добре за домакините на европейското. "Петлите" създадоха няколко положения в първите 10 минути, но не успяха да се възползват от тях, а вратарят на Германия Мануел Нойер бе на висота. След домакинския натиск немците изравниха играта и също имаха своите положения.

В последната минута на първото полувреме Бастиан Швайнщайгер се превърна в антигерой за своите и направи дузпа. Звездата на французите Антоан Гризман застана зад топката и бе безгрешен, с което даде преднина на своите.

Второто полувреме започна ударно за "петлите", а Жиру изпорти страхотен шанс да удвои резултата.

В 72-ата минута Гризман отново бе над всички и реазлира второто си попадение. Топката попадна в краката на техничаря след рикошет и той я мушна между краката на вратаря на германците Мануел Нойер.

Възпитаниците на Йоахим Льов натиснаха реагираха като ужилени и натиснаха. Пропуски на Шкодран Мустафи и Бенедикт Хьоведес, които изпортиха шансовете си като типични защитници.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел не присъства на нито един от мачовете на сънародниците си, което може да се счита като лоша поличба. До този момент тя винаги бе на трибуните за ключовите срещи на големи турнири, а в нейно присъствие немците имаха само една загуба.

Статистика

Германия: 1. Нойер, 3. Хектор, 4. Хьоведес, 7. Швайнщайгер (79 - 20. Зане), 8. Йозил, 11. Дракслер, 13. Мюлер, 14. Джан (67 - 19. Гьоце), 17. Боатенг (61 - 2. Мустафи), 18. Кроос, 21. Кимих
Селекционер: Йоахим Льов

Франция: 1. Лорис, 3. Евра, 7. Гризман (90 - 6. Кабай), 8. Пайе (71 - 5. Канте), 9. Жиру (78 - 10. Жиняк), 14. Матюиди, 15. Погба, 18. Сисоко, 19. Саня, 21. Косчелни, 22. Юмтити
Селекционер: Дидие Дешан
Голмайстори: Гризман 45, 72
Жълти картони: Джан, Швайнщайгер, Йозил, Дракслер; Евра, Канте
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай