Финалът на Лигата на нациите при жените и интригуващи мачове по MAX Sport през уикенда

През идните дни и седмици програмата на MAX Sport ще покаже още много интригуващи приятелски срещи

Финалът на Лигата на нациите при жените и интригуващи мачове по MAX Sport през уикенда | StandartNews.com

Разнообразна спортна програма, изпъстрена с волейбол от най-високо ниво и футбол от лятната подготовка на някои от големите отбори на Европа, ще предложи MAX Sport през уикенда.

В събота и неделя зрителите ще могат да гледат заключителната част на волейболната Лига на нациите при жените. До полуфиналите достигнаха Сърбия, Бразилия, Турция и Италия. Изненадата е класирането на сръбкините, които на четвъртфиналите успяха да детронират САЩ след победа с 3:2. Американките бяха неизменен победител във всички три издания на надпреварата досега, а и бяха завършили на първо място в първата фаза на турнира.

Сега за Сърбия предстои ново тежко изпитание, а именно заелият второ място през първия етап отбор на Бразилия, който на четвъртфиналите победи с 3:1 Япония. Мачът е в събота, 16 юли, от 15:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3.

В другия полуфинал се противопоставят Турция и Италия. Туркините приемат финалната осмица на Лигата на нациите през този сезон. В първия етап от турнира те заеха 7-а позиция, но тъй като са домакини на заключителния етап, то те бяха поставени под номер 1 за четвъртфиналите, което им осигури мач с Тайланд. Вдъхновени от публиката в Анкара туркините се наложиха с 3:1 и се класираха за топ 4 на надпреварата. Там ги чака европейският шампион Италия. Италианките бяха най-добре представилия се европейски отбор през първия етап на турнира, като завършиха 3-ти с 10 победи и само 2 загуби. На четвъртфиналите пък се справиха с 3:1 с Китай и сета определено влизат като фаворит за класиране на финал. Двубоят Турция – Италия също е в събота, но от 18:30 ч., по MAX Sport 3.

Победителите от двете полуфинални двойки ще се изправят в големия финал в неделя, за да определят новия шампион в Лигата на нациите. Мачът за титлата е на 17 юли от 18:30 ч., а преди това, от 15:00 ч. е срещата за 3-тото място в турнира. И двете срещи са по MAX Sport 3.

През уикенда MAX Sport продължава със серията от приятелски срещи на най-високо равнище с участието на големите европейски отбори. Като част от лятната си подготовка голяма част от богатите европейски клубове предприеха дълги пътувания в различни краища на света, където ще изиграят любопитни двубои. В програмата на MAX Sport през тази седмица вече беше излъчен приятелският мач между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, а сега в ефира влизат Тотнъм, Севиля и Челси.

Тотнъм и Севиля избраха нестандартна дестинация за своята подготовка, а именно Южна Корея. Там те ще зарадват местните фенове с директен мач помежду си. Двубоят е в събота от 14:00 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.

В ранните часове на неделния ден зрителите пък ще станат свидетели на мач с участието на Челси. „Сините“ са на турне в САЩ, където заедно с друг лондонски тим – Арсенал, са част от турнира Florida Cup. Началото на приятелската надпревара ще се даде с двубоя на Челси срещу един от мексиканските грандове Клуб Америка. Двубоят е на 17:00 юли от 05:00 ч. и ще бъде част от програмата на MAX Sport 3.

През идните дни и седмици програмата на MAX Sport ще покаже още много интригуващи приятелски срещи с участието на големите европейски отбори: Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Рома, Ливърпул, Арсенал, Челси и Тотнъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай