ФИФА изхвърли на улицата Холандия

ФИФА изхвърли на улицата Холандия | StandartNews.com

Меси? А как Аржентина ще спре Робен, пъчи се Клуйверт

Холандия остана без подслон преди полуфинала от Световното с Аржентина. ФИФА изхвърли "лалетата" от хотела в Рио де Жанейро, който те ползваха по време на целия шампионат. "От централата са решили да настанят своите ВИП гости и официални лица точно в хотелите в близост до плажа Ипанема, включително и в този на Холандия. На нас единствено ни съобщиха, че трябва за освободим стаите си", сподели директорът на футболния съюз на Холандия Берт ван Оствен. "Така или иначе се отправяме в посока Сао Пауло, където ще играем срещу Аржентина. Мачът за третото място е в столицата Бразилия, финалът обаче е в Рио, така че ще видим къде ще търсим нов хотел", добави той.

При пристигането си в Бразилия Луис ван Гаал настани тима в най-популярната за туристите част на Рио. Хотелът е изключително луксозен и желан, затова ФИФА ще го ползва за най-важните си гости.

Помощникът на Луис Ван Гаал Патрик Клуйверт демонстрира завидно самочувствие преди полуфинала. "Как ние ще спрем Меси? Да, той е специален играч. Но как Аржентина ще спре Робен?", обяви бившият нападател, цитиран от "Кикер".
Защитникът Рон Влаар е с контузия в коляното, информира "Де Телеграф". Все още не е ясно дали той ще се възстанови до мача. До момента Рон е играл във всичките пет мача на "лалетата".

Аржентина чака чудо с Ди Мария

за финала ако елиминира Холандия. Халфът, за когото се твърдеше че първенството е свършило, е подложен на лечение със стволови клетки. Анхел ди Мария получи мускулна контузия при победата с 1:0 срещу Белгия. Според в. "Ас" използването на стволови клетки цели възстановяване на тъканите и намаляване на болката и възпалението.
Серхио Агуеро пък може да се върне в игра още срещу Холандия, съобщава Goal.com, позовавайки се на лекаря на отбора Даниел Мартинес. Нападателят пострада в третия мач от групата срещу Нигерия (3:2). Първоначално се очакваше той да пропусне цялото първенство, но Агуеро успя да се възстанови и вече тренира.

Игуаин иска да посвети гол

на великия си сънародник Алфредо ди Стефано, който влезе в болница в критично състояние. "Ди Стефано трябва да бъде силен. Аз обичам много този човек и ще посветя гола си на него. Той винаги е бил до мен в трудните моменти", заяви Игуаин. Алфредо ди Стефано почина в понеделник на 88 години. Той бе в тежко, но стабилно състояние в болница в испанската столица Мадрид. Той изпадна в кома вследствие на сърдечен пристъп.

Спират картоните на съдиите

Реферите на световното са получили нареждане от ФИФА да показват колкото се може по-малко картони, твърди в. "Билд". Арбитрите са били инструктирано от шефа си Масимо Бусака. Последният пример за новата политика на съдиите беше срещата между Бразилия и Колумбия, когато Хуан Зунига не беше санкциониран за грубото нарушение срещу Неймар. Като цяло в мача бяха извършени 54 нарушения, но реферът Карлос Веласко Карбайо показа само четири жълти картона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай