ФИФА цака футболните менидъри

Световната централа иска да намали дрстично приходите на агентите

ФИФА цака футболните менидъри | StandartNews.com

ФИФА ще се опита да промени част от своите правила, с които ще се опита да ограничи комисионните на футболните агенти, които те получават при почти всеки трансфер, пише Gong. Разбира се, това би ударило много сериозно върху мениджъри като Мино Райола и Жорже Мендеш, които прибират колосални суми.

Твърди се, че Райола е спечелил цели 49 млн. евро за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед. Мендеш пък е смятан за най-големия в бранша. Агентът на Кристиано Роналдо е получил над 90 млн. евро през 2018 година, съобщава авторитетното издание Forbes.

Това най-вероятно са единични случаи, но е ясно, че системата при трансферите не е регламентирана.

„Европейският съюз от години ни казват, че трябва да изчистим системата за трансфери. За всеки играч трябва да се знае кой е вашият агент, кой е клубът, какво се плаща и на кого. Системата трябва да бъде прозрачна. В противен случай всеки си мисли,ч е нещо се случва”, коментира президентът на ФИФА Джани Инфантино.

В момента се готви проект по темата, който мнозина обаче смятат, че е „срещу агентите”. Ю

„Това не е проект срещу агентите, за тях. Ние искаме да работим с тях”, коментира юридическият директор на ФИФА Емилио Гарсия Силверо.

От ФИФА смятат, че всички средства трябва да преминават през Световната футболна централа, а процентът, който агентите прибират да бъде не по-голям от 3% от годишната заплата на продадения футболист и максимум 10% от трансферанта сума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай