Фетел отпразнува с по едно на крак

Самотен тийнейджър посрещна героя в Цюрих

Фетел отпразнува с по едно на крак | StandartNews.com

Цюрих. С купон по студентски отпразнува четвъртата си поредна титла Себастиян Фетел. Германецът събра отбора си в хотелската стая, където всички членове на екипа му удариха по едно на крак.

"Важното е, че имаше правилните питиета за всеки един", обяви шефът на "Ред Бул" Хелмут Марко. По нощите Фетел трябваше да хваща самолет, за да се прибере по-бързо при гаджето си Хана в Швейцария.

"Тази титла е за нея. Тя ме извади от дупката, в която бях попаднал", отсече немецът.

Цюрих обърна гръб на Себастиян. Само един фен си направи труда да стане в 5 часа сутринта, за да го посрещне. 14-годишният Андреас се превърна в медийна звезда и засенчи любимеца си пред медиите. Същото се случи и с Кими Райконен, който първи се появи на аерогарата. Фетел пък веднага отпраши за почти безлюдното градче Елигхаузен, където има къща. Фелипе Маса направи голям комплимент на Фетел. Според пилота на "Ферари" с успехите си Себ се нарежда в историята редом до легендата на Формула 1 Аертон Сена. Чисто статистически Фетел дори изпревари трикратния шампион Сена с четвъртата си титла, спечелена три кръга преди финала на сезон 2013. 26-годишният германец се изравни с френската легенда Ален Прост и подгони успехите на Хуан Мануел Фанджо (5 титли) и сънародника си Михаел Шумахер (7 титли).

Себастиян Фетел си вкара автогол в радостта си след края на състезанието в Индия. Немецът дори можеше да се прости с титлата. Той бе на крачка от дисквалифициране. Причината бе пиленето на гуми в забранената зона. "Поничките", както ги наричат в родината му, бяха дълго обсъждани от комисарите. В крайна сметка длъжностните лица простили на Фетел. Шампионът ще плати 25 000 евро глоба за изцепката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай