Фетел напуска Ред Бул, пред преминаване е във Ферари

Фетел напуска Ред Бул, пред преминаване е във Ферари  | StandartNews.com

Себастиан Фетел, четирикратен шампион във Формула 1, официално ще напусне Ред Бул в края на сезона. На негово място отива руснакът Даниил Квят, който в момента е пилот на Торо Росо. Информацията беше публикувана на сайта на Ред Бул.

27-годишният шампион, който спечели четирите си поредни титли с австрийския отбор, потвърди новината. Запознати предричат, че ще продължи кариерата си във Ферари.

"Разбира се, това е голяма стъпка и е трудно да се вземе такова решение. Възможността да влезеш във Формула 1, първата победа с Торо Росо, четири шампионски титли и много други спомени - с Ред Бул... Никой не може да ни ги отнеме", споделя Фетел на личния си сайт. Пилотът подчерта, че ще обяви бъдещите си планове в най-скоро време.

"Сега аз реших да направя следваща крачка в кариерата ми, но първо искам да изразя огромна благодарност на всички в Ред Бул и Торо Росо, за доверието и поддръжката в последните години", заяви Фетел.

От Рeд Бул пък допълват, че са уверени в това, че Квят ще стане следващата звезда на тима. 20-годишният руснак показа най-добър резултат досега на Гран при на Австрия, където зае 7-о място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай