Фетел дръпна с 60 т. на Алонсо

Бекъм изгледа триумфа на Себ, хрупайки чипс

Фетел дръпна с 60 т. на Алонсо | StandartNews.com

Сингапур. Себастиян Фетел е все по-близо до четвъртата си поредна световна титла във Формула 1. Германецът отвя конкуренцията на пистата "Марина Бей" и вдигна титлата по прожекторите на Гран При на Сингапур. Пилотът на "Ред Бул" вече има 247 точки - с 60 повече от Фернандо Алонсо. Испанският пилот на "Ферари" финишира на второ място и запази малката интрига за оставащите 6 състезания. На подиума се качи още Кими Райконен с "Лотус", който имаше проблеми с болида си през целия уикенд.

Иначе Фетел стартира първи на тъмната писта в Сингапур. Още на първия завой обаче пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг го задмина, но с решаваща атака на следващия Себ си върна лидерството и до финала никой от конкурентите му не си и помисли да го атакува. "Не мисля за титлата. Сега се наслаждавам на карането си", каза Фетел. Неприятен инцидент се случи в 26-ата обиколка. Тогава състезанието бе прекъснато заради свиреп сблъсък на Даниел Рикардо. Пилотът на "Торо Росо" се блъсна в предпазната стена и болидът му се запали. Това доведе до излизането на кола за сигурност за няколко обиколки. Същото се случи и с Пол Ди Реста в 56-ата обиколка, но тогава организаторите не взеха подобни мерки.
Не липсваха и известни личности във ВИП ложите. Известният футболист Дейвид Бекъм се изкефи максимално да надпреварата. През повечето време бившата звезда на "Реал" М и "Ман Юнайтед" хрупаше шумно чипс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай