Фетел сменя Ферари с Астън Мартин

Контрактът ще е поне за 2 години

Фетел сменя Ферари с Астън Мартин | StandartNews.com

Настоящият пилот на Ферари Себастиан Фетел ще премине в Астън Мартин след края на настоящата кампания във Формула 1. Новината бе потвърдена в Twitter от базирания в Силвърстоун отбор, който в момента е по известен като Рейсинг Пойнт.

Фетел ще замени Серхио Перес, който обяви своето напускане, въпреки че договорът му изтичаше през 2022 година.

Контрактът на четирикратния световен шампион ще е за поне две година. В Астън Мартин съотборник на Фетел ще е канадският пилот Ланс Строл.

„Всички в Силвърстоун за развълнувани от тази новина. Себастиан е доказан шампион, който ще донесе печеливша култура, която съвпада с нашита амбиции за бъдещето като Астън Мартин. Себастиан е един от най-добрите в света и аз не мога да се сетя за по-добър пилот, който да ни поведе в тази нова ера. Той ще има ключова роля в придвижването на отбора на следващото ниво“, сподели шефът на Рейсинг Пойнт Шафнауер.

„Щастлив съм най-накрая да обявя тази вълнуваща новина за моето бъдеще. Горд съм да кажа, че ще съм пилот на Астън Мартин през 2021 година. Това е ново приключение за мене с една легендарна марка. Бях удивен от резултатите, които отборът постигна през тази година и вярвам, че бъдещето ще е още по-светло“, заяви Фетел след своето преминаване в британския тим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай