Фермери надъхват Роналдо с трактори

Фермери надъхват Роналдо с трактори | StandartNews.com

Цяла Португалия застана зад Кристиано Роналдо и компания преди тазвечершния финал с Франция. Фермери, красиви модели, президентът на страната стискат палци и се молят за триумф на Селесао. Животновъди от Бажунте наредиха над 100 трактора, с които оформиха гигантски надпис "Португалия". Фермерите разкриха, че инициативата е с цел да вдъхнат нови сили във футболистите за решителната среща. Работягите признаха, че едва ли ще могат да наблюдават двубоя по телевизията, защото са прекалено заети с грижите за добитъка.

Роналдо и компания получиха още едно рамо и от посланика на САЩ в Португалия Робърт Шърман. Американецът качи поредното клипче в социалните мрежи, с което надъхва футболистите. На него той сипе закани към колежката си във Франция Джейн Хартли.

"Имаме страхотен тим и велики фенове, които да подкрепят момчетата по пътя към победата. Франция, ние идваме!", отсече Шърман. В същото време президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуса започна приготовленията по ВИП посрещането на Селесао, въпреки че е още в Париж, за да наблюдава финала на живо. Държавният глава ще приеме Роналдо и съотборниците му в замъка "Белем" в понеделник, без значение от изхода на срещата. Актрисата и модел Изабел Фигейра поздрави играчите за страхотното представяне и заяви, че вярва в крайния успех. "Момчетата свършиха страхотна работа. Фокусираме се само върху един или двама, но в действителност всички бяха прекрасни. Вярвам, че най-накрая ще развалим черната серия и ще грабнем трофей. Ще бием с един или два гола разлика, въпреки че французите имат страшен отбор", демонстрира футболни познания красавицата пред "Корейо да маня". Тя призна, че разчита много на португалците, живеещи във Франция, да създадат домакинска обстановка за селекцията на Фернандо Сантос.

"Винаги е по-добре, когато играеш у дома, но емигриралите сънародници бяха неуморни в подкрепата, която оказваха на тима. Сигурна съм, че всички ще почувстват тяхната любов", добави изкусителката.

Закриват турнира само 7 минути

Само 7 минути ще бъде церемонията по закриването на Евро 2016. Това обявиха организаторите на събитието във Франция. ще се Тържеството ще се проведе в минутите преди да бъдат пуснати химните на националните отбори. Като DJ Давид Гета и шведската певица Зара ще изпълнят химна на надпреварата "This One's For You". В церемонията ще се включат и френските оркестри на Републиканската гвардия и Пожарната команда на Париж, както и хор училище "Радио Франс".

Кристиано покани вдовица за мача

Роналдо може да е разглезен и арогантен, но голаджията доказа за пореден път, че има голямо сърце. Звездата на португалците покани вдовицата на бившия италиански национал Стефано Боргоново, който почина през 2013 г. от амиотрофична латерална склероза, да наблюдава финала на живо. "Кристиано и Жорже Мендеш винаги са били близко до мен и моето семейство, за което им благодаря", сподели Шантал Боргоново. Нападателят на Селесао демонстрира самочувствие и отсече, че ще спечели. "Всички вярваме в успеха. Това ще е денят, в който Португалия печели първи трофей в историята си", закани се Роналдо.

Капело короняса португалците

Италианският специалист Фабио Капело заяви, че Португалия е по-добрият отбор в предстоящия финален мач. Треньорът, известен с добрите си анализи, обясни, че Франция има ахилесова пета - защитата, което може да се окаже определящо за двубой от такова ниво. "Финалът ще е много интересен и ще е труден за всеки от двата отбора, заяви Капело. - Франция играе силно в атака, но има проблеми в защитата. Португалия е по-компактният отбор и нейната игра дори ми напомня за Италия на Антонио Конте. А и отпред има футболист, който може да обърне мача във всеки момент. Според мен, и двамата селекционери ще се проучат взаимно до детайли. Франция е фаворит на хартия - заради това, че е домакин. Но на мен ми се струва, че Португалия е в по-добра форма. Този отбор знае как да изчака удобния момент, в който да удари Франция", заключи Капело.

Марин льо Пен метна око на Гризман

Предводителят на френските националисти Марин льо Пен призна, че харесва националния отбор, но най-вече Антоан Гризман, който е един от малцината бели футболисти в тима. Председателят на френския Национален фронт заяви, че се покланя на Петлите, но харесва преди всичко новата звезда, с чиито голове Франция достигна до финала. "Харесвам неговия дух - заяви мадам Льо Пен. - Той е симпатичен и скромен. Приятно е да го слушаш какво говори. Притежава талант и желание да побеждава." Гризман беше набелязан и за един от кандидатите за Златната топка, а финалът ще покаже кой от двамата с Роналдо е по-заслужил, коментира "Екип".

Въпреки че Франция има шанс да спечели трета европейска титла, архитектът на първия успех Мишел Платини отново отхвърли възможността да дойде на стадиона. Бившият президент на УЕФА, който е изхвърлен от футболната администрация за 4 години, има лична покана, но все още отказва да се появява в ложите, за да не предизвиква отрицателни емоции у феновете. Платини отново беше поканен, но отклони възможността да бъде на "Стад дьо Франс", за да бъде свидетел не евентуалния успех, заявиха френски медии.

А Дидие Дешан призна, че преди финала изпитва единствено положителни емоции. "Аз имам богат опит и не изпитвам нито стрес, нито напрежение, усещам единствено прилив на адреналин в себе си, обясни селекционерът на Франция. - Но това е положителна емоция. Това е невероятен момент, привилегия и уникален шанс да стигнеш до края. Но човек не трябва прекалено да мисли за това. В моя случай единственото съжаление е, че макар да гледам мача отстрани, не мога да вляза на терена, както едно време. Португалия има сериозна защита и често центрира, а в нападение разчитат на Роналдо и Нани. Дори да има универсален подход да ес опази Кристиано, то все още никой не го е открил. Разбира се, ние ще се постараем да го неутрализираме и да ограничим неговото влияние."

Шави ще връчи трофея

Бившият капитан на Испания Шави Ернандес ще връчи трофея на победителя във финала между Франция и Португалия. Това разкриха вчера организатори на европейското първенство. Легендата на "Ла Фурия" и "Барса" ще предаде трофея в ръцете на един от двамата капитани - Кристиано Роналдо или Юго Лорис. Шави е двукратен европейски шампион, като вдигна купата през 2008 и 2012.

Национал предупреди съдията Клатенбърг

Небрежното съдийско рамо за французите е стреснало Жоао Марио. Халфът на Селесао предупреди съдията Марк Клатенбърг, че цял свят ще наблюдава действията му. "Милиони ще гледат. Сигурен съм, че реферите няма искат да се изложат", намекна 23-годишният играч и добави: "Запознати сме с черната серия срещу Франция на големи турнири. Те може и да се считат за фаворити, но това ни дава допълнителни сили. Това е мачът на живота ни. Страшно сме мотивирани".

УЕФА се налапа с 830 млн. евро

Най-големият победител от Евро 2016 се оказа УЕФА. За поредното издание на шампионата на Стария континент европейската централа регистрира приходи от 830 млн. евро. Което е с 34% повече от парите, които УЕФА прибра през 2012 в Полша и Украйна. Големите печалби са факт, благодарение на това, че участват повече отбори. Което означава по-дебели договори за телевизионни права и по-тлъсти сделки със спонсорите. За да може всеки футболен фен по света да гледа събитията от Франция са платени над един милиард евро. А цялата организация на европейското е струвало на УЕФА около 600 млн. Това на практика прави едномесечния футболен екстаз най-добрият бизнес в света. Процент от парите се дават и на всяка футболна федерация, според класирането на отбора. Но в край на сметка УЕФА ще прибере чисти 830 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай