Фалстарт за "Левски"

"Сините" паднаха 0-2 от Берое на Герена, Георги Тодоров зарочарован от играта на своя тим

Фалстарт за "Левски" | StandartNews.com

"Левски" започна новото първенство с домакинска загуба от Берое с 0-2. Воденият от Димитър Димитров тим от Стара Загора удържа началния щурм на "сините", който остана без точен удар към вратата на Василев. Кошмарът за "Левски" настъпи в 34 мин, когато Симеон Славчев си вкара красив автогол. Шокът стана пълен в 40 ата. Мерло използва грешка на синята защита и вкара втория гол. След почивката "Левски" създаде само едно чисто положение за гол. В 68 минута Спиерингс излезе на добра позиция, но ударът му бе спасен от Василев. Въпреки загубата "сините" бяха изпратени с аплодисменти от няколкото хиляди свои фенове. Дебют за "сините" пък направиха новите попълнения Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске. Победата на Берое е трета поредна за първенството над "Левски" в София. "Сините" пък остават без победа, като домакин през 2020.

Треньорът на "Левски" Георги Тодоров бе изключително разочарован от загубата от Берое. Той сподели, че старозагорци са по-добре организирани и по-обиграни в момента и е нормално да превъзхождат "сините". Специалистът също така бе категоричен, че му трябват нови попълнения, тъй като разполага с много къса резервна скамейка и най-вече играчи в центъра на терена.

"Берое са по-организиран и обигран отбор. Нормално е да ни превъзхождат. В защита играем за първи път в тази формация - имаме трима нови. В средата на терена не ми харесва как изглеждаме. Докато не променим нещата там няма как да очакваме кой знае какво. През първото полувреме нямахме почти никакви идеи в нападение. Външните хора бяха много пасивни. След почивката опитахме да променим нещата, но това ни е моментното състояние. Новите попълнения бяха най-добрите на терена. Симеон Славчев се възстанови от контузия, докторът ме увери, че е добре, но в 20-ата минута започна да куца и остана само Илия Юруков. Нямаме нищо друго в средата на терена. Надявам се в следващите дни да има някое ново попълнение, което да ни помогне да изглеждаме много по-добре от това, което видях днес".

"В обстановката, в която се намираме всичко зависи от доброто желание на играчите. Трябват ни хора в центъра. Аз съм привърженик на младите, но само с тях не може да стане. Сега им се дава възможност на тях, и ако сега не могат да се наложат вината си е само тяхна. Положението никак не е леко. Приканвам феновете да участват активно в кампанията за подпомагане на Левски. Това е жизненоважно за отбора. Ние нямаме никаква скамейка, имам четирима души. Трябва и търпение. Аз трудно изживявам загубите и на тези години не е най-доброто за мен да съм в тази ситуация, но се надявам, че ще направим така, че отборът да изглежда така, както ни се иска. Ние сме в ситуация, че трябва да продаваме играчи, за да съществуваме", обясни Тодоров. 

Според Димитър Димитров-Херо, треньор на Берое неговият тим е играл с около 50-50 % от максимума си, но е било достатъчно за да спечелят в София. 

"Мисля, че в следващите мачове сме длъжни да покажем още по-добра игра и качество“, каза Херо.

Запитан за това, че някои от футболистите му не играят на най-добрите си позиции, но въпреки това се представят на ниво, Херо заяви: "Все още чакаме да дойдат някои футболисти в състава. Нашият състав скоро ще бъде завършен. Смятам, че в големите мачове можем да залагаме на повече и различни играчи, което е в наш плюс".

"Тази година първенството е доста изравнено, както видяхме в първия кръг. Мисля, че ще бъде доста тежко в борбата за първата шестица, аз искам да се борим за влизане в Лига Европа. Нуждаем се от поне още трима футболисти", каза още Димитров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай