Европейската атлетика награди Емилия Драгиева и Валентина Желязкова

Европейската атлетика награди Емилия Драгиева и Валентина Желязкова | StandartNews.com

Европейската атлетика (ЕА) награди Емилия Драгиева, член на УС на СКЛА "Берое" за изключителен принос в развитието на леката атлетика в България и на Стария континент. Призът бе връчен на Драгиева от първия вицепрезидент на ЕА и председател на БФЛА Добромир Карамаринов. Призът се връчва за първи път на български деятел в леката атлетика.

"Този приз е не само за мен, а за целия екип в който влизат Министерството на спорта, БФЛА, Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и СКЛА "Берое", коментира Драгиева. През последните 4 години ние работихме задружно, за развитието на леката атлетика". От 2011-а година досега в Стара Загора бе изцяло реновиран за нуждите на леката атлетика ст. "Берое". Възстановена и отоплена бе лекоатлетическата писта. През 2013-а година Стара Загоре бе домакин на Балканския шампионат на открито. От 2014 бе възстановен турнирът "Самарско знаме". През 2015-а на ст."Берое" се проведе и европейския отборен шампионат - II лига.

Европейската атлетика награди и Валентина Желязкова с приза за "Жена треньор". Под нейно ръководство Радослава Мавродиева спечели бронзовия медал на гюле на Евро 2015 в зала в Прага, а по-късно покри и норматив за олимпиадата в Рио 2016. Наградата бе връчена на Желязкова от Добромир Карамаринов.

Ръковоството на БФЛА награди именити специалисти в леката атлетика по повод навършени кръгли годишнини. Президентът на федерацията Добромир Карамаринов връчи плакети за заслуги към олимпийски спорт №1 на Альоша Велков (60 г), Атанас Иванов (60 г), Юлиян Карабиберов (60 г), Йордан Цанков (60 г), Костадин Чифлиджанов (60 г), Йордан Янев (60 г), Димитър Паргов (70 г), Митко Динев (70) и Александър Генчев (75). Карамаринов връчи и почетни плакети на Ралица Добрева (областен управител на Плевен), Георг Спартански (кмет на Плевен), Владислав Николов (депутат от Плевен) и Вилма Великова (директор на спортното училище в Плевен).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай