Евро 2016: Франция прибира 1,2 млрд. евро

Евро 2016: Франция прибира 1,2 млрд. евро | StandartNews.com

Руските национали ще получат само това, което си заработят

Приходи от 1,2 млрд. евро очаква Франция от европейското първенство, съобщи министърът на младежта и спорта Патрик Канер. Страната очаква около 7 млн. туристи на турнира от 10 юни до 10 юли, които ще бъдат съсредоточени в градовете домакини. Канер се похвали, че строителството и реконструкцията на инфраструктурата е разкрило 20 000 работни места, заедно с допълнителните служители по охраната на фензоните. Сумата е изчислена, без да отчита опасността от терористични атаки, за които Европол вече предупреди. За да не се се повторят атентатите от ноември, Франция затегна мерките.

Министърът обясни, че благодарение на засилената охрана в най-тежките моменти на всеки 100 човека ще се пада по един служител по сигурността. На стадионите и около тях ще бдят между 10 000 и 12 000 агенти, а базите на отборите и хотелите на официалните лица ще бъдат с удвоен периметър на охрана. Армията също се включва с 10 000 военни, които ще наблюдават транспортната система.

Към 24-те млн. евро, които Франция отделя за охрана, УЕФА добавя още 34 милиона.

Междувременно руският спортен министър Виталий Мутко обяви нова схема на премии за руските национали. Той предупреди, че те няма да получат нищо предварително, а парите им ще зависят от това, което заработят на Евро 2016.

Легенда на "петлите" изпадна в кома

Давид Жинола е изпаднал в кома, след като сърцето му спряло за кратко на мачле на 30 градуса на Лазурния бряг, край Ница. 49-годишният бивш халф, който стана жертва на чистката в тима на Франция след загубата от България на "Парк де пренс" през 1993 г., е бил транспортиран с хеликоптер до Монако, където бил стабилизиран и прескочил трапа. "Той падна на земята и първоначално започнахме да се шегуваме", обясни Жан-Филип Люстик от "Екип". "След няколко секунди усетихме, че е сериозно. Беше си глътнал езика. След 8 минути дойде екип, който му сложи дефибрилатор." По-късно, когато вече беше в болницата, в личния му туит се появи майтап: "Футболен мач в най-силното слънце по средата на деня - не е много умно. Сега ми правят изследвания. Кой гласува за световното в Катар през лятото?".

Мондиалът в Катар ще е през зимата, а по-късно Люстик уточни, че туитът е пуснат от неговия агент. "Жинола продължава да е в кома и не се движи. Всички сме в напрежение и чакаме", обясни журналистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай