Еуфория на Острова! Англия унищожи Иран

Убедителен старт на Трите лъва на световното

Еуфория на Острова! Англия унищожи Иран | StandartNews.com

На Острова ликуват!

Гръмко начало на Англия на световното първенство в Катар. Британците размазаха тима на Иран с 6:2, като показаха, че по това време на годината тимът им е в чудесна кондиция.Това със сигурност ще доведе до допълнителна еуфория и надежда в родината на футбола.

В началото на първото полувреме играта бе прекъсната за 12 минути заради тежка контузия в лицето на вратаря на Иран..

В 35-та минута прекрасна атака на англичаните завърши с центриране отляво на Люк Шоу в наказателното поле. Там Белингам се извиси над всички, пращайки топката в горния десен ъгъл.

Седем минути по-късно - Букайо Сака! Магуайър се пребори за първа топка и я свали към таланта на Арсенал. Сака шутира и прати топката неспасяемо във вратата на Хосеин Хосеини - 2:0.

Точно в края на полувремето се разписа и Рахийм Стърлинг! Хари Кейн напредна отдясно и пусна прострелно подаване към малкото вратарско поле. Там връхлитащият Стърлинг засече паса и опъна мрежата на иранците.

.В 62-та минута - 4:0 за Англия! Сака шутира с левия крак и опъна мрежата на Хосеин Хосеини.

И Иран все пак отбеляза красив гол. Чудесната размяна на бързи пасове между играчите на "персите" пред наказателното поле на англичаните завърши с извеждащо подаване към Тареми, който простреля Джонатан Пикфорд.

Но влезлият като смяна Маркъс Рашфорд направи разгрома пълен - 5:1 в 72-та минута.

Минута преди края нта редовното време, нова разкъсваща атака на англичаните матира тивма на Иран. Джак Грийлиш вкара шести гол.

Все пак в добавеното време Пикфорд не позволи на иранците да отбележат втори гол. И още - Иран получи дузпа секунди преди края! Тареми вкара за 6:2.

След този успех в началото, Англия вече може да мечтае.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай