Ето го новият властелин на Африка

Сенегал победи на финала Египет с дузпи

Ето го новият властелин на Африка | StandartNews.com

Сенегал спечели Купата на африканските нации за първи път в историята си.

На финала "Лъвовете от Теранга" надделяха след дузпи над 7-кратния победител в турнира Египет, воден от звездата на Ливърпул Мохамед Салах.

Неговият съотборник в тима на мърсисайдци - Садио Мане имаше отлична възможност да даде аванс на Сенегал още в самото начало на мача. Отборът му получи право да изпълни дузпа в 7-та минута, а зад топката застана именно Мане. Преди изпълнението обаче съотборникът му в Ливърпул - Салах  даде инструкции на вратаря Абу Габал, като му обясни как Мане бие дузпите. Това очевидно свърши работа на стража, който успя да отрази наказателния удар и резултатът остана 0:0.

До края на редовното време двата отбора не успяха да отбележат гол и мачът стигна до продължения. В тях нулевото равенство се запази и така се стигна до дузпи, които да определят кой ще е шампион на Африка.

Двамата треньори очевидно бяха решили да възложат изпълнението на петата, считана за решителна, дузпа на звездите на двата тима - Салах и Мане.

При първите четири изпълнения ирачите на Египет изпуснаха две дузпи, а един пропуск направиха сенегалците.

Така при резултат 3-2 за Сенегал дойде редът на Садио Мане, който беше изтървал наказателен удар в началото на редовното време. Този път обаче ударът му беше безупречен и направи резултата 4-2,  с което донесе титлата на Сенегал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай