Ето ги! Дубай готви грандиозна сделка за Ливърпул /СНИМКИ/

Двамата шейхове са болни фенове на легендарния клуб

Ето ги! Дубай готви грандиозна сделка за Ливърпул /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Дубайски консорциум е готов да плати 4,3 милиарда паунда (5 млрд. долара) за контролния пакет акции на Ливърпул, след като в началото на седмицата американските собственици на "червените" признаха, че са отворени към оферти за собствеността на клуба.

Дубай Интернешънъл Капитал имаше желание да купи Ливърпул още през 2007-ма година, но тогава офертата им на стойност 360 милиона долара бе отхвърлена, пише БГНЕС. Сега обаче дубайците предлагат много по-сериозна сума за акциите на клуба, която ще донесе на настоящите собственици Фенуей Спортс Груп и Джон Хенри огромна печалба, тъй като те купиха клуба през 2010 за 12 пъти по-малко пари.

Подобна сделка би направила Ливърпул третият клуб във Висшата лига, собственост на консорциуми от близкия изток, след Манчестър Сити (ОАЕ) и Нюкасъл (Саудитска Арабия).

Принцесата беглец: защо съпругата на шейха на Дубай избяга от него и взе 31  милиона със себе си? - Известни - Edna.bg

Самир Ал Ансари, който е председателят на държавния инвестиционен фонд на Дубай, разкри за офертата в интервю за „Arabian Business“ през 2014-а година, като потвърди, че е и фен на Ливърпул.

„Ние щяхме да бъдем първите, които щяха да направят подобна сделка в този регион. Веднага след като те (Ливърпул) спечелиха Шампионската лига през 2005-а година, ние се заехме сериозно с проверка през 2006-а година и почти подписахме споразумението през януари 2007-а година.

шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум - News.bg

Това, което ни забави, е фактът, че Самир е фен на Ливърпул през целия си живот, включително Негово Височество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. Така че направихме три пъти по-голяма сума от тази на надлежната проверка, тъй като трябваше да докажем, че сме сериозни в намеренията си”, заяви Ал Ансари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай